2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Agyhalál: Kamu Geriék azt kérdezik, hogy mi legyen a Lánchíd-felújítás mottója

Március 17-én indul a Lánchíd felújítása, a munkálatok idején pedig az építkezést eltakaró felületeken és a rekonstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs anyagokon egy, a Lánchídhoz fűződő irodalmi idézet is megjelenik majd - számolt be a a Fővárosi Önkormányzat bejelentéséről a "független" HVG.

Budapest vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosiakra bízza a megjelenítendő mottó kiválasztását. Négy irodalmi idézet közöl lehet választan, melyek a következők:

 

• „A Lánchíd magosan emelkedő ívei alatt ment át a régi Magyarország az új Magyarországba.” (Krúdy Gyula: Hídavatás, 1915)

• „Egy új jövőbe ível bele az aggastyán híd, melyet még nem ismerünk. Mert az élet furcsa és bonyolult, igazán pont olyan, mint a Lánchíd.” (Kosztolányi Dezső: A Hét, 1915)

• „Ez a híd a mi szemünkben örökre a Híd marad: társadalmi különbségeken és idők múlásán átívelő, soha meg nem unt csoda.” (Száraz György: Budapest–dekameron, A híd, 2007)

• „Mennyi nemesség van a Lánchídban, milyen előkelő hallgatagság, gőgös szerénység, bájos könnyűség és ódon mélabú (…) A Lánchíd nem avul el soha, a Lánchíd klasszikus.” (Szerb Antal: A Varázsló eltöri pálcáját, 1948)

Forrás: ATV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató