2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Maki-Zay ismét belerúgott Dobrevbe: "Ő Orbán Viktor számára a lottóötös"

Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András latolgatta az ellenzék esélyeit a 2022-es országgyűlési választás, valamint az előválasztás kapcsán.
 

A két miniszterelnök-jelölt a VálaszOnline-on vitázott az ellenzék helyzetéről.

Dobrev és a népszerűség

Első körben szóba került az IDEA Intézet kutatása, ahol Márki-Zay Péter hangsúlyozta azt a nem először megfogalmazott kritikát, hogy  az intézetet a Demokratikus Koalíció finanszírozza.

Dobrev Klára első helyezésének vonatkozásában azonban úgy érzem, nem tekinthető megbízhatónak ez a kutatás”

– mondta Hódmezővásárhely polgármestere.

A vitában kitértek arra is, hogy Márki-Zay még nem döntött arról, melyik párt frakciójába ülne be. Mikor újságírói kérésre Fekete-Győr András nem volt hajlandó meggyőzni vitapartnerét, hogy üljön a Momentum frakciójába, Márki-Zay azt válaszolta: „nem lenne pedig nehéz dolgod.”

Jobbikos populizmus

Arra a kérdésre, hogy meg lehet-e különböztetni manapság a Jobbikot a DK-tól és az MSZP-től, Fekete-Győr azt mondta, bízik benne, hogy mindhárom párt miniszterelnök-jelöltjei „konkrét, világos” programot tesznek majd közzé.

Tény, hogy Jakab Péter a DK-sok körében is nagyon népszerű. Az sem látszik egyelőre, hogy a Fideszből kiábrándult jobboldaliakat meg tudja-e szólítani”

– válaszolt erre a kérdésre Márki-Zay.

„Elnézést, András!”

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy szerinte „egyáltalán nem áll jól az ellenzék”. Hozzátette: „országosan sem látom azt a potenciált egyetlen pártjelöltben sem – elnézést, András! –, hogy akár csak az összes ellenzéki pártszavazót meg tudja szólítani.”

Dobrev Klára még az elkötelezetten ellenzéki szavazótábornak is csak a hatvanegy százalékát tudná. Ő Orbán Viktor számára a lottóötös”

– vélekedett a hódmezővásárhelyi polgármester. 

Fekete-Győr ezzel egyetértésben úgy vélekedett: „nem nehéz levonni a következtetést” hogy a „Fidesz annak örülne, ha Dobrev Klára lenne a kihívó.”

Előválasztás kontra vírus

Márki-Zay Péter szerint „ha a kormányon múlik”, elmossa a vírus az előválasztás, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy

egyes ellenzéki pártok is örülnének persze ennek a forgatókönyvnek.”

Mint mondta, ezek az ellenzéki pártok „tárgyalóasztalnál több helyet tudnának kiharcolni maguknak, mint az előválasztáson”. A Momentum elnöke szerint júliusra javulni fog a járványhelyzet, és biztosan lesz előválasztás.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató