2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vadai is előadta magát: Mi ez a kupleráj? - Videó

Az ülésen napirend előtt a moslékok a koronavírus-járvány kormányzati kezelését bírálták és a közfoglalkoztatottak béremelését sürgették.

Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció) felszólalásában köszönetet mondott azoknak, akik a koronavírus-járvány idején erejükön felül küzdenek, de azt mondta: a kormány nem végezte a munkáját, „önző és lelketlen módon nem készítettek oltási tervet”.

Véleménye szerint Magyarországon nincs kormányzati előregondolkodás és tervezés, káosz van, szervezetlenség, közben pedig „megy az összevissza beszéd az élet minden terén”.

Az a káosz, amely tavaly a kontaktkutatással és a teszteléssel indult, mostanra megfertőzte a kormány minden ágát a tömeges oltástól a „soha nem volt válságkezelésig” – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: az oltással lehet a leggyorsabban véget vetni a járványnak, azonban a baloldalon „óriási erőket mozgósítanak annak érdekében, hogy aláaknázzák a magyar oltási programot”.

Az oltásellenességre példaként hozta többek között azt, hogy egy korábban DK-s képviselőjelöltként induló háziorvos megtagadta bizonyos oltóanyagok beadását.

Ha a baloldal a felszínen erőteljesen tagadja, hogy oltásellenes, akkor mért tagadják meg az emberektől az oltás beadását, miért kampányoltak egyes vakcinatípusok betiltásáért? – tette fel a kérdést Dömötör Csaba.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató