2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kibaszott négerek - szólt a hangosbemondóba a srác a BLM-es térdeplőknek egy kosármeccsen

Matt Rowan később megijedt a következményektől és visszaszívta az elkeseredett kitörést. Azért gyorsan kirúgták.

A múlt héten a Norman gimnáziumának lány kosárcsapata bajnokit játszott a Midwest City High School ellen, írja az NBC. Amerikai gimis meccs volt: nem a tornateremben pattogtattak, hanem sportcsarnokban és a tévé is közvetítette a meccset.

A játékosok meccs előtti, a gyújtogató, kirakatbeverő BLM-mozgalom által ihletett letérdelését látva a kosárcsarnok hangosbemondója, Matt Rowan azt mondta kihangosítva: „Remélem a Norman seggberúgja őket. Kibaszott négerek.”

A férfi ezt követően közleményben magyarázkodott, mondván nem tudta, hogy be van kapcsolva a mikrofon, másrészt I-es típusú cukorbetegségtől szenved és meccs közben megugrott a vércukorszintje. „Ez nem menti a megjegyzéseimet, de nem szokatlan jelenség nálam, hogy amikor megnő a vércukorszintem, zavarodottá válok és oda nem illő vagy bántó dolgokat mondok. Nem hiszem, hogy ilyen szörnyűségeket mondtam volna, ha normális a vércukorszintem. (...) Bár amit mondtam, az tényleg arra utal, mintha rasszista lennék, nem vagyok az. Sosem tartottam magam rasszistának és nem tudom megmagyarázni, miért mondtam azt, amit.”

A térdeplő diákok ügyvédei fontolgatják a per lehetőségét, de közben azt hangsúlyozták, hogy a céljuk nem a perelés, hanem a nagyközönség ráébresztése a rasszizmus természetére. A gimnázium azonnal szakított a  meccsüket közvetítő tévétársasággal annak ellenére, hogy azok az eset után szerződést bontottak Rowannel.

 

 

(Mandiner nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató