2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Visszaszóltak az oroszok Bidennek: Senkinek nem szabad így beszélni Putyinról, mert bajság lesz

"Senkinek sem szabad így beszélni a vezetőnkről" - írta Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke szerdán a Telegram-csatornáján arra reagálva, hogy Joe Biden amerikai elnök egy tévéinterjúban, kérdésre válaszolva gyilkosnak minősítette orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint.

A Fehér Ház lakója kilátásba helyezte, hogy Putyin "meg fog fizetni" a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozás miatt.

"Biden mai kijelentése túlmegy a józan ész határán. Így nem viselkedhet egy olyan ország vezetője, amely a demokratikus elvek és az erkölcs hordozójának szerepére pályázik. Így beszélni az államfőnkről senkinek sem megengedett".

"Biden a kijelentésével megsértette országunk polgárait. Ez a tehetetlenség miatti hisztéria" - fogalmazott a politikus. "Putyin az elnökünk, az ellene irányuló támadás az az országunk elleni támadás" - tette hozzá.

"Erre egyetlen magyarázat lehet: minden, amit csak az Egyesült Államok tesz annak érdekében, hogy gondot okozzon az országunknak - a szankcióktól kezdve a zsaroláson át a belügyekbe való beavatkozásig - dugába dőlt. Ez a tehetetlenség miatti hisztéria" - írta Vologyin.

Felidézte, hogy a korábbi amerikai elnökök kritikusan viszonyultak a Szovjetunióhoz és Oroszországhoz, de konstruktívan cselekedtek. Emlékeztetett arra, hogy Roosevelt antikommunizmusa ellenére és annak ellenére, hogy zsarnoknak tartotta Sztálint, hozzájárult a kétoldalú kapcsolatok építéséhez, Kennedy Hruscsovval közösen találta meg az egyetlen helyes kiutat a karibi válságból, Nixon a leszerelés útjára lépett, az idősebb Bush pedig attól tartott, hagy a szovjet állam széthullása esetén a nukleáris fegyverek elterjednek a világban.

Vologyin véleménye szerint Trump retorikája is megfelelt az államfői szintnek, a szankciók ügyében hozott döntései dacára.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató