2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kiesett a skót csapat, ezért elővették a rasszista-kártyát

A Rangers szerint a Prága játékosa rasszista megjegyzést tett, a Prága szerint ez nem igaz: épp hogy a fekete játékos bántalmazta a fehéret.
 
 

Vizsgálatot kér az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) Steven Gerrard, a Glasgow Rangers vezetőedzője, mert egyik játékosa szerint rasszista megjegyzést tett rá a rivális Slavia Praha futballistája a két csapat csütörtök esti Európa-liga-mérkőzésén. A nyolcaddöntő glasgow-i visszavágóját a csehek nyerték 2-0-ra, s ezzel ők jutottak be a legjobb nyolc közé. A skót bajnok kilenc emberrel fejezte be az összecsapást. A találkozó 87. percében a vendégek hátvédje, Ondrej Kudela valamit Glen Kamara fülébe súgott úgy, hogy eltakarta a száját, ezen a hazaiak színesbőrű finn légiósa láthatóan felháborodott.    

„A játékosom azt mondta, rasszista megjegyzést kapott. Dühös vagyok” – mondta Gerrard. „Ismerem Glent és száz százalékig megbízok benne. Egyébként is, ha valamit akarok neked mondani a futballpályán, miért kellene eltakarnom a számat és a füledhez hajolnom? Most az UEFA-n a sor, remélem, nem söprik a szőnyeg alá ezt az ügyet.” A Slavia visszautasította a vádakat, közleményében azt írta, Kamara bántalmazta Kudelát a lefújás után, állítólag ököllel támadt rá az öltözőfolyosón. A védő azt állítja, hogy amit a középpályásnak mondott, nem volt rasszista.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató