2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán Viktor: 213-an haltak meg, további megszorításokat nehezen viselne el Magyarország ⟳

Egy hétig még biztosan fennmaradnak a jelenlegi korlátozások.

213-an haltak meg az elmúlt 24 órában, még soha nem volt ennyi áldozata a járványnak. Több mint kilencezren vannak kórházban, 1174-en lélegeztetőgépen. Azt mondták a szakemberek, hogy nem lehet most lazítani.

Több mint tízezer szabad ágy van – mondta Orbán. A kérdés az, hogy lesz-e elég szakszemélyzet.

Ugyanakkor megnyugtatóak voltak számára a hétvégi megbeszélések a kórházigazgatókkal. Mindenkinek van baja, mindenkinek kell dolgoznia, de látni lehetett, hogy meg fogják oldani.

 

Azt kéri Orbán a családoktól, hogy tartsanak ki, és türelmet kért a fiataloktól. Hozzátette, hogy egyre több fiatal fertőzött van.

Nehéz helyzetben vannak a szolgáltatók, a szépségiparban dolgozók is, de Orbán azt ígéri, újra fog indulni a gazdaság is.

 

Azt kérte az operatív törzs, hogy a nemzeti konzultáció eredménye alapján készítsék el a nyitási tervet. A beoltottak számához kötik majd az újraindítás lépéseit. Akkor tudjuk megtenni az első lépéseket, amikor minden 65 év feletti regisztrált be lett oltva – tette hozzá a miniszterelnök. 2,5 millió beoltottnál jöhet el ez a pillanat.

Kérdés, mikor lesz 2,5 millió beoltott. Orbán azt mondja, hogy a beoltott emberek száma ma haladja meg a 1,5 milliót. Erről oltási igazolvánnyal rendelkezők száma 1,260.704.

A konzultációban részt vevők 65 százaléka azt mondja, hogy akinek van igazolványa, fölmentést kaphasson. A fertőzésen átesetekkel 2 millió dokumentáltan átesett van. Nyitottak egy harmadik csatornát, ha valaki úgy érzi hogy átesett, ott kivizsgálják, ha átesett a fertőzésen, ő is kap igazolványt.

A konzultáció alapján lesz olyan időszak, mikor bizonyos szolgáltatást csak védettek vehetnek részt.

 

Miért dolgoznak az oltás ellen?

 

Szaniszló Sándor budapesti polgármester vakcinavisszaküldése is szóba került. Orbán mindenkit kér, hogy tartsanak ki, az ellenzéktől pedig csak azt kéri, hogy hagyja abba az oltásellenes kampányt.

Aki oltásellenes, kockára teszi az emberek életét.

A lesújtó hír az volt, hogy az AstraZenecából - aminek beszerzéseit Brüsszel intézi...

De biztos így van? kérdezi Nagy, felhozva, hogy a vakcinát a tagországok rendelték meg egy nyilatkozat szerint.

 

Brüsszel....

 

Ha nyilvánosságra hozhatná a szerződéseket, akkor mindenki látná, hogy az Európai Bizottságnak rendkívül fontos szerepe van a vakcinák beszerzésében. Ma már bánja, hogy Brüsszelre bízta ezt, a falba verné a fejét Orbán. Nem tud szerinte a Bizottság megbírkózni a feladattal, ez jól mutatja, hogy szükség van nemzetállamokra.

 

Rossz lelki állapotban van a kontinens és Magyarország is, de küzdünk. Kell majd egy újraindítás a gazdaságban, és lelkileg is helyre kell hozni az országot. „Újra kell egyesíteni Magyarországot” – jelentette ki. Ebben a művészekre, az egyházakra is számít.

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató