2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szivárványos jégsimítót kapott a stockholmi hokistadion

Március 18-án állt szolgálatba a világ első szivárványos jégsimítója Stockholmban. Ugye ez az a lassan mozgó speciális gép, amelyek teljesen simává javítják a jégfelületet.

Az ötlet a stockholmi Olimpia Stadion igazgatójától, Jonny Costmartól származik – neki köszönhető az is, hogy a világ olimpiai stadionjai közül a stockholmi tűzte ki először a szivárványzászlót a pride tiszteletére. A tavalyi svéd jégkorongbajnokság idején egy hétig szivárványszínű edzőpántokat használtak, ezt adta az ötletet, hogy a színeket ismét megmutassák valamilyen formában.

Ezért vették fel a kapcsolatot a jégsimítókat gyártó olasz céggel, az Engo csapata pedig annyira lelkes lett az ötlettől, hogy ők állták a speciális festés költségét. A szerkezet a tavaly épült új jégcsarnokban kezdte meg a munkáját.

Anna-Karin Söderquist, az üzemeltetésért felelős vezető arról is beszélt, hogy mindez csupán néhány színnek tűnhet, de remélik, hogy ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mindenki úgy érezze, szívesen látják a sportlétesítmény területén. Tisztában vannak azzal, hogy a szivárványos jégsimító feltűnő jelenség, és talán segíthet a jégkorongcsapatok azon rejtőzködő LMBTQ játékosainak, akik eddig nem mertek coming outolni.

„Azt reméljük, ezzel is megmutathatjuk, hogy teszünk egy lépést előre, és támogatjuk azokat, akik szeretnék megtenni.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató