2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Minden keresztény egyháznak össze kell fognia, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk"

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője borzasztónak nevezte a vandál akciókat, amelyek a gödöllői templomot és a XVIII. kerületi Szent József kápolna harangtornyát érte a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában. Vejkey Imre szerint a keresztény egyházaknak, minden keresztény egyháznak össze kell fognia, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk – írja a hirado.hu összefoglalójában. 

Gödöllőn két nappal korábban, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján a magyar rendőrség honlapjának beszámolója szerint egy férfi betört egy helyi templomba, ahol gyújtogatott, ezzel mintegy 2,5 millió forintos kárt okozva.

VIDEÓ ITT!

Vejkey Imre szerint ezek az esetek

nyílt támadást jelentenek az 1000 éves kereszténységünkkel szemben. Nincs hová hátrálni, mert ránk gyújtják templomainkat, mellyel lényegében az egyházat, mint közösséget akarják felgyújtani

– fogalmazott. Nem akarják, hogy legyen helye Isten igéjének. A harangokat teszik tönkre, melyek Isten hangját jelképezik, azt hirdetik, hogy a kereszténységbe kapaszkodva maradhatunk sikeres nemzet.

A SZELLEMI KERESZTÉNYÜLDÖZÉS ÁTCSAPOTT FIZIKAI KERESZTÉNYÜLDÖZÉSBE

A gyújtogatás ugyanis már nem a szellemi kereszténygyalázás, mint amit a Népszava művelt, hanem fizikai agresszió. Ide vezetett, hogy a bíróság a Krisztus gyalázók oldalára állt

– vélekedett a KDNP képviselője, aki szerint a társadalomnak nagy feladata van. Kereszténynek és minden jóérzésű embernek feladata, hogy kiálljon az értékeink és az igazság mellett. Az NGO-k Janus-arcúak, mert kéretlenül is kiállnak vélt emberi jogok mellett, de amikor a keresztény közösséget emberi jogában sértik, akkor hallgatnak, mintha nem is léteznének. Vejkey Imre szerint a keresztény egyházaknak, minden keresztény egyháznak össze kell fognia, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk.

Össze kell fognunk, hallatnunk kell hangunkat és jogainkat bírósági úton is érvényesíteni kell

– mondta a politikus. 

Március 15-én egy férfi betört a gödöllői katolikus templomba, aki tüzet gyújtva megrongált berendezési tárgyakat, mintegy 2,5 millió forintos kárt okozva. Korábban a Fővárosi Törvényszék bírája első fokon úgy ítélte meg, hogy a Népszavában megjelent Jézus-karikatúra nem keresztényellenes, hanem „vicces” – írják az oldalon.  

Mint az a XVIII. kerületi főplébánia nyilvános közösségi csoportjában megosztott fotón látható, március 17-re virradóan ismeretlenek a kerítésen keresztül behatoltak az udvarba felmásztak a haranglábra és mindkét harag belsejét befújták purhabbal, majd műanyag fóliával körbetekerték, ily módon használhatatlanná téve a harangokat – írták a hirado.hu összefoglalójában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató