2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Cseh Katalin ismét Navalnij bebörtönzése miatt vonyít

A momentumos ügynök nem a magyar srácokért aggódik, akik a romániai börtönökben sínylődnek. Nem! Őt csak az orosz elvtársa érdekli, a felforgató Navalnij.

Ezt írta a Facebookon:

Kiállunk a büntetőtáborba zárt Navalnij mellett!
Alekszej Navalnijt, a demokratikus orosz ellenzék vezetőjét nemrég átszállították a pokrovi büntetőtáborba, ahol a politikus a következő két és fél évet fogja tölteni. Megdöbbentő, hogy ma még létezhetnek ilyen és ehhez hasonló helyek bárhol a világon.
A rabokat brutális körülmények között tartják a táborban, tilos a beszélgetés, reggeltől estig talpon kell lenniük, leülniük sem szabad, Navalnijt pedig óránként keltik az őrök éjszaka, hogy megbizonyosodjanak arról, nem szökött meg.
Az orosz ellenzék vezetőjének és társainak valójában egyetlen „bűnük” van. Változást akarnak, demokratikus átalakulást követelnek Oroszországban – a hatalom pedig fél tőlük, ezért mindent megtesz azért, hogy megtörje őket.
Navalnij börtönbüntetése elfogadhatatlan. Kiállunk a változást követelő orosz emberek mellett, követeljük Navalnij szabadon engedését. Európában nem nézhetjük tétlenül, hogy Putyin elnyomó rendszerében szisztematikusan próbálnak meg leszámolni a rezsim ellenfeleivel és a demokratikus átalakulás követelőivel.
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató