2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Lewis Hamilton szerint elfogadhatatlan a Vatikán döntése

A Vatikán Hittani Kongregációja hétfőn ismertette azt a Ferenc pápa által aláírt dekrétumot, amely szerint a katolikus egyház papjai nem áldhatják meg az azonos nemű párokat.

Erre az elfogadásra a hétszeres Formula-1 világbajnok Lewis Hamilton is rámutatott, aki az Instagramon reagált. Az autóversenyző a homoszexuális Elton John posztját osztotta meg több mint 21 millió követőjével. Elton John a vatikáni "képmutatásról" írt, mert amíg az egyház elutasítja az azonos nemű házasságok megáldását, addig boldogan profitálnak az olyan filmekből, mint amilyen az énekes életéről szóló Rocketman, amibe a Vatikán milliókat fektetett.

Az eredeti poszthoz Hamilton az alábbiakat tette hozzá:

„Támogatom Elton Johnt és az egész LMBTQ+ közösséget ebben az ügyben. Elfogadhatatlan napjainkban, hogy bárkit is előítéletesség vagy diszkrimináció érjen amiatt, akit szeret, különösen annak az Istennek nevében, aki azt mondta, hogy szeressük egymást egyenlően.

Hihetetlenül szomorú, hogy sokan most úgy érzik, választaniuk kell a hitük és valódi önmaguk között, és szeretném, ha a követőim tudnák, hogy mellettetek vagyok és támogatlak titeket, és megérdemlitek a boldogságot.

A szerelem az szerelem, ne hagyd, hogy ezt bárki is másként mondja el neked.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató