2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Saját felülettel térne vissza a közösségi médiába Donald Trump

A nemrég leköszönt amerikai elnök két-három hónap múlva tűnhet fel megint.

Hamarosan a “saját felületén” tér vissza a közösségi médiába Donald Trump - írja a Guardian az idén leköszönt amerikai elnök egy tanácsadójára, Jason Millerre hivatkozva. Trump azért kényszerül saját felületre, mert a négy évig tartó ciklusában az elsődleges kommunikációs csatornaként használt Twitter accountját törölte a cég arra hivatkozva, hogy rendszeresen terjeszt ott dezinformációkat (különösen az elnökválasztás után, mikor nem volt hajlandó elismerni vereségét és azt hangoztatta, csalás történt).

A részletek még nem ismertek, ahogy Trump is viszonylagos csendben tölti napjait floridai otthonában. A találgatások szerint egy saját tévécsatorna létrehozásán is gondolkozik, amivel az őt évekig támogató Fox News nézőit szívhatja el, de Miller egyelőre csak a közösségi médiáról beszélt.

Miller állítása szerint Trump két-három hónap múlva tér vissza egy olyan platformmal, ami “teljesen megváltoztatja a felállást”, és felhasználók tízmillióit érhetik el.

Trump egyébként szinte teljesen eltűnt a közösségi médiából, mivel a Capitolium elleni támadás után a Facebook is letiltotta.

Forrás: HVG

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató