2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Botrány: Niedermüller irodát adott a Czeglédy-ügy egyik vádlottjának

Tényleg nincs határa a pofátlanságnak: a 6 milliárdos költségvetési családi per tizenketted rendű vádlottja az erzsébetvárosi önkormányzat épületében matathat a Czeglédy Ügyvédi Iroda irodavezetőjeként. Vagyis a balliberális kerületvezetés – közpénzből – nemcsak a tízmilliókat szórja a vádlottaknak, de még kényelmes, fűtött helyiséget is biztosít számukra a hivatalban...

Újabb vaskos elégtelent véshetnek be az erkölcsös erzsébetvárosiak a moral insanity szégyenpolgármester ellenőrzőjébe! Niedermüller Péter – akiről megírtuk: csak tavaly legalább 120 millió forintnyi jogi megbízással tömte ki a haveri és elvtársi ügyvédi irodák zsebét, s 2019 óta mintegy 100 millió forintnyi szerződésállománnyal kedveskedett a 6 milliárdos költségvetési csalási ügyben vádlott Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának – a VII. kerületi önkormányzat hivatali épületének irodáját is tágra nyitotta a vádlottak előtt.

Tényleg nincs határa a DáKó-párti pofátlanságnak! Niedermüller azt hiszi, hülyének nézheti a választókat, és bármit megtehet velük. De rossz vége lesz ennek, innen üzenjük!

A Magyar Nemzet derítette ki: a Czeglédy-per tizenketted rendű vádlottja, bizonyos K. V. ugyanis nem máshol, mint az erzsébetvárosi önkormányzat épületében dolgozik a Czeglédy Ügyvédi Iroda irodavezetőjeként. Mintha mi sem történt volna. Pedig történt ám egy s más! A hölgyet a vádirat szerint bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és szintén bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja az ügyészség abban a bizonyos, hírhedt, évek óta nyúló 6 milliárdos költségvetési csalási perben, melynek névadója Gyurcsány és a baloldal ügyvédje, Niedermüller jogi balkeze, Czeglédy Csaba balliberális szombathelyi képviselő. (Akinek a „szeplőtelen ártatlansága” kevéssé hasonlít egy ma született barikára, mivelhogy történetesen a múltja is sötét: korábban jogerősen elítélték már gazdasági bűncselekményekért, adócsalásért. Gyurcsány és ő, hát, hogy is mondjuk: két, összeillő ember – de ami Niedermüllert illeti, szintén madarat tolláról...)

Mindenesetre nem bízzák a véletlenre az albérletet, a jelek szerint szorosan összedolgoznak: a hölgy az Erzsébet körút 6. szám alatti városháza I. emeletének 116-os irodájában tesz-vesz Czeglédyék irodavezetőjeként, az itt található többi helyiség pedig (via Magyar Nemzet) a niedermülleri polgármesteri kabinet munkatársaié. Vagyis összenő, ami összetartozik – még ha ez az egész nem is más, mint tényleg egyfajta „rémisztő képződmény”. Nem kicsit, nagyon.

K. V.-t amúgy a hatóságok 2018. május 14-én vették őrizetbe a Czeglédy-üggyel összefüggésben, majd a vádlottak padjára vágták. Czeglédy és vádlott-társai ellen jelenleg a Kecskeméti Törvényszék folytat büntetőeljárást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. A vádak szerint a főszereplők nem kispályáztak: Czeglédy olyan céghálózatot működtetett, amelynek legalsó szintjén iskolaszövetkezetek voltak, amelyeket strómanok működtettek, a befolyt bevételek után, illetve a diákok adóterheit illetően eseteként nem fizették be az adókat, valamint a be nem fizetett áfát még vissza is igényelték. Összességében 6,3 milliárdos kárt okoztak az államnak.

A vád szerinti csalássorozat zászlóshajója a Human Operator Zrt. volt, Czeglédy Csaba cége. Az erzsébetvárosi önkormányzat épületében dolgozgató K. V.-t ennek a budapesti irodavezetőjeként tartóztatták le, majd tették bűnügyi felügyelet alá, végül 2018 decemberétől szabadlábon védekezhet.

K. V. a vádak szerint az adócsaló szervezetrendszer Budapesthez kapcsolódó tevékenységét felügyelte és irányította. „Ennek során tisztában volt azzal, hogy az iskolaszövetkezetek névleges vezetői [a strómanok] érdemi tevékenységet nem végeznek, a szövetkezetek létrehozása, működtetése és kapcsolattartása a szombathelyi központ utasításai szerint történik” – idézi a Magyar Nemzet a vádiratot, amelyben az ügyészség hozzáteszi: „a bűncselekményből származó pénzösszegek elosztásában történő közreműködéssel is segítséget nyújtott” a bűnszervezetnek.

Summa summarum: a gyurcsányista Niedermüller vezette önkormányzat szemrebbenés nélkül folyatja a közpénzt – tízmilliós, százmilliós nagyságrendben – súlyos, köztörvényes, gazdasági bűncselekményekkel vádolt személyeknek, ráadásul kényelmes, fűtött hivatali irodát is tol a fenekük alá. Elhúzhatnak a sunyiba!

Forrás: Erzsebetvaros.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató