2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

EU-biztos: Az Európai Uniónak az égvilágon semmi szüksége a Szputnyik V-re

A Szputnyik V gyártója Twitter-üzenetben kérte az EU-biztost, hogy tanúsítson kevesebb arroganciát.
 
 

El lehet érni a nyájimmunitást az orosz Szputnyik V vakcina nélkül is az Európai Unióban, így arra az égvilágon semmi szükség – mondta az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton vasárnapi televíziós interjújában, közölte a Reuters.

A portál hozzátette: a francia politikus szerint az Európai Uniónak június végéig van kapacitása 300-350 millió dózis, koronavírus elleni vakcinára, ami azt jelenti, hogy július 14-ig van lehetőség a nyájimmunitás kialakulására. A dátum Franciaországban nemzeti ünnep, az 1789-es forradalom kitörésének a napja.

Ezt követően hétfő reggel a Szputnyik V gyártója Twitter-üzenetben szólt vissza Thierry Bretonnak. Arra kérte az EU-biztost, hogy tanúsítson kevesebb arroganciát és elfogultságot.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyelőre három koronavírus elleni vakcinát, a Pfizer/BioNTechét, a Modernáét és az AstraZenecáét hagyta jóvá használatra az Európai Unióban. Magyarországon ezeken kívül oltanak még a kínai cég, a Sinopharm vakcinájával és a Szputnyik V-vel is. Vasárnap este például 250 ezer adag Szputynik V érkezett Magyarországra. Orbán Viktort a kínai, Szijjártó Pétert az orosz vakcinával oltották be.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató