2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Vona: Ha most kellene fogadnom, nem mondanám azt, hogy kormányváltás lesz

A volt pártelnök szerint a 2022-es választás a Jobbikon fog múlni.

“Ma a Fideszen kívül a DK az egyetlen olyan párt, amely politikai pártként működik. Szervezeti szinten, aktivisták terén, stratégia kérdésében, vezetettségben, kommunikációban is nagyon tudatos, ami a DK-nál történik. És ez nem most kezdődött, hanem hosszú évek munkája érett be” – mondta Vona Gábor az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában.

A volt pártelnök, a Második Reformkor Alapítvány alapítója azt is mondta:

Ha most kellene fogadnom, nem mondanám azt, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akarok kormányváltást, hanem még nem látom az ellenzéket erre képesnek”.

Közölte, vegyes érzései vannak arról, mennyire tartja sikeresnek Jakab Péter elnökségét a Jobbikban, de úgy látja, a párt népszerűsége, és Jakab Péter népszerűsége is nőtt, “méghozzá olyan ütemben, amelyen a kutatóintézetek is meglepődtek". Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ezzel egyidőben “politikai víziótlanság” és “parizerkampány” uralkodik, ami lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, “de hosszú távon sem a Jobbik, sem az ország javát nem szolgálja”.

A parizerre külön kitérve Vona azt is mondta, “ha valaki ezzel kampányol, akkor ezzel a magyar társadalom egzisztenciális dühét lovagolja meg”.

Önmagában ez nem probléma, de ezzel nem lehet szavazói törzs bázist képezni, nem lesznek elkötelezett jobbikosok. Ezek a szavazók katasztrófaturisták egy pártnál, éppen ott jelennek meg, ahol legjobban ki tudják élni a dühüket".

Vona beszélt arról is, hogy az EP-választáson elért 6 százalékhoz képest a mostani mérések alapján 12 százalékon áll a Jobbik. Szerinte “az ellenzéken belülről jöttek ezek az emberek”, részben az MSZP-től, esetleg a DK-tól elhódított szavazókról van szó, valamint olyan fiatalok, akik kilépnének a nagybetűs életbe, “de nincs lehetőségük, mert a NER leural mindent”.

Ezek a fiatalok 18-ban a Jobbikra szavaztak, majd átpártoltak a Momentumhoz, most viszont megint visszatérnek a Jobbikhoz, mivel Fekete-Győr András nem tudja ezt a fajta karakteres politikát megjeleníteni”

– vélekedett Vona Gábor.

A volt pártelnök szerint 2022-es választás a Jobbikon fog múlni, de nagy kérdés, “hogy a falvakba ki fog behatolni”, ha ugyanis az ellenzék nyerni akar, akkor nem csak Budapesten, hanem vidéken is kell nyernie.

Vona közölte, a 22-es választási kampány a legalja lesz, egyfajta “apokaliptikus pornót” vár, ahol a halál és a szex lesz a téma. Vona szerint azt már most lehet látni, hogy az ellenzék és a kormánypárt is halálkampányt folytat. “A pártok is erre készülnek, a kampánycsapatok tárazzák be az ilyen típusú tartalmakat” – mondta.

Vonának, folytatta az is elég volna, ha valaki az ellenzék részéről – lehetőleg a közös miniszterelnök-jelöltként – a társadalom egységesítésének a szándékával lépne fel. Ezt jelen pillanatban Karácsony Gergelyen és Márki-Zay Péteren látja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató