2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A boltok újranyitásáról tárgyal a kormány

Négyzetméter-alapú korlátozás, plázaszabályok, és további észszerűsítések a járványhelyzetre – mutatjuk, milyen javaslatokról dönthet a kormány.

Orbán Viktor kedden tárgyalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával. „Harcosak, újranyitást akarnak. Boltok, szolgáltatások és általában az élet kereteinek, természetes kereteinek helyreállítását kívánják, és igazuk is van” – emelte ki közösségi oldalára feltöltött vidójában a kormányfő.

Négyzetméter-alapú korlátozás, plázaszabályok

A miniszterelnök arról is tájékoztatott, hogy az egyeztetés során elfogadták a kamara több javaslatát is, amelyek a korlátozásokkal kapcsolatban számos „észszerűsítést és árnyaltabb szabályozást” céloznak meg. Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamar képviselői felvetették például, hogy a boltok esetében az általános zárás helyett négyzetméter-alapú korlátozásra térjünk át, külön plázaszabályokat is javasoltak, valamint a szolgáltatások megnyitásához szükséges sajátos szabályozási elemekre is javaslatot tettek.

Az elhangzott javaslatokat szerdán fogja a kormány megvitatni.

A miniszterelnök közölte: az elhangzott javaslatokat szerdán fogja a kormány megvitatni. A járvány utáni újraindítás témájában Orbán Viktor hétfőn családvédelmi civil szervezetekkel is tárgyalt, a tőlük érkező javaslatok is a kormány elé kerülnek majd.

A kormányfő közösségi oldalára feltöltött videót teljes egészében az alábbiakban tekintheti meg:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató