2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Biden 86 millió dollárt ad a szállodáknak a migránsok elszállásolásáért

Az USA elnökének adminisztrációja 86 millió dolláros szerződést kötött a bevándorlók elszállásolására szolgáló szállodákkal. A szerződés leginkább az arizonai és texasi határ közelében lévő szállodákat érinti, és nagyjából hat hónapig tart majd a körülbelül 1200 bevándorló elszállásolása.


 
A szállodaszobák biztosítása leginkább azért kellett, mert az elmúlt évtizedekben azt tapasztalták, hogy nyáron van a legnagyobb bevándorlási hullám a határon, az USA–Mexikó határra az idén nyárra pedig 2 millió bevándorlót jósolnak – jelentette a The Washington Post. A jelenség súlyos terhet jelent a kormányzati forrásoknak és a határ menti városoknak egyaránt.
 
Biden azt is felajánlotta, hogy az Egyesült Államokban élő – becslések szerint 11 millió – okmányokkal nem rendelkező bevándorló számára utat kíván biztosítani az amerikai állampolgársághoz.
 
A republikánusok Biden tetteit és retorikáját vádolták a migránshullám miatt, amelyet Kevin McCarthy, a ház kisebbségi vezetője „Biden-határválságának” nevezett.

Forrás: Magyar Fórum

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató