2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Maki-Zay: Én vagyok a legnagyobb kihívója Orbán Viktornak, velem 2/3-a is lehet az ellenzéknek

Önbizalomban nincsen hiány...

Mint ismert, Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt most a Závecz Research legfrissebb felmérése szerint. A Jobbik elnökét az előválasztást tervező ellenzéki szavazók 30 százaléka látná szívesen miniszterelnök-jelöltként. Őt Dobrev Klára követi, aki ugyanakkor még nem jelentette be indulását. Karácsony Gergely főpolgármestert, aki egyelőre lebegteti, hogy beszáll-e a küzdelembe, most ugyanannyian támogatják, mint Fekete-Győr András Momentum-elnököt. A bizonytalanok között viszont Karácsony Gergelynek van a legtöbb tartaléka. 

Marki-Zay Péter kommentálta a dolgot, aki nem volt túl boldog a felméréstől.

Márki-Zay elmondta, hogy a kutatás éppen azt nem mutatja, ami miatt véleménye szerint

ő a legnagyobb kihívója Orbán Viktornak.

„Nekem a legkisebb az elutasítottságom” – vélekedett a politikus.

Hozzátette: szerinte a pártjelölteknek sokkal nagyobb esélyük van ebben a küzdelemben, de ő továbbra is azon dolgozik, hogy egy Orbán Viktor legyőzésére alkalmas ember legyen a miniszterelnök-jelölt.

A bizonytalanok meggyőzésével legyőzhető a Fidesz, - ezt friss posztjában írta Márki.
 

„Állítsuk a pártok támogatói mellé a még bizonytalanokat is, és az ellenzéknek akár kétharmados többsége is lehet 2022-ben! Vásárhelyen bizonyítottuk a modell működőképességét, most mutassuk meg országosan is! Ha a 2010 utáni korrupció felszámolásával garanciát vállalunk arra, hogy a 2010 előtti korrupció sem tér vissza, hiteles közös programmal átláthatóságot és tisztességet, valódi elszámoltatást, pártállástól független támogatásokat, szakértői kormányzást kínálunk, még az eddig Fideszre szavazók is meggyőzhetőek lesznek. Ne azt nézzük, ki honnan jön, hanem hogy együtt merre megyünk tovább!”

 

Forrás: ATV nyomán - Fb.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató