2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Új légvédelmi rendszereket vásárolhat Magyarország

Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német Rheinmetall AG-vel – derül ki a cég negyedéves eredményeit ismertető konferenciahívás internetre feltöltött átiratából. A szóban forgó fegyverrendszer alapját egy 35 milliméteres gépágyú képezi, elsősorban konvojok és más stratégiai fontosságú célpontok védelmére való, kiválóan alkalmas ellenséges drónok megsemmisítésére is – áll a szerkezet leírásában.

Armin Papperger, a német fegyveripari vállalat elnök-vezérigazgatója arról is beszél, hogy Magyarország fontos eleme a Rheinmetall portfóliójának, olyannyira, hogy a következő generációs harcjárműveikbe bekerülő digitális eszközök fejlesztése száz százalékban hazánkban fog megvalósulni. A Rheinmetall komoly megrendelésekre számít Csehországtól, Szlovákiától, Ausztráliától és Olaszországtól, ezen megrendeléseknek pedig közvetve Magyarország is haszonélvezője lehet a Porfólió elemzője szerint.

Az internetre került leíratban a Rheinmetall AG elnök-vezérigazgatója részvényeseinek megemlíti, hogy Magyarország már most fontos része a Rheinmetall portóliójának, miután megrendeléseik tetemes részét kapják hazánktól. 2020 negyedik negyedévében 4,4 milliárd eurónyi megrendelésre tett szert a német védelmi vállalat, ennek kapcsán két országot emel ki az elnök: Magyarországot és Németországot – emeli ki a Portfólió. A vezérigazgató szerint Magyarország már előleget is fizetett a megrendelésekért, így 2022-ben kezd el a Rheinmetall szállítani hazánknak. Ezalatt jó eséllyel a Lynxeket érti a vezérigazgató, melyek szintén a gyár termékei.

Forrás: PS, Portfolio

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató