2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Molnár Csaba: “meg szeretném győzni Dobrev Klárát arról, hogy induljon miniszterelnök-jelöltként”

Az Orbán-kormány legnagyobb bűne az, hogy május-július között úgy döntött, nem foglalkozik a járvánnyal - nyilatkozta Molnár Csaba, a DK alelnöke a Spirit FM Harcosok Klubja műsorában. Azt is elárulta, hogy meg akarja győzni Dobrev Klárát a miniszterelnök-jelöltként való indulásról.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke volt a Harcosok Klubja vendégeként elárulta, hogy tavaly márciushoz képest a párt támogatottsága 140-150 ezer plusz szavazóval nőtt, ezzel megerősödött az ellenzéki vezető pozíciójuk.

“Az ország iszonyú rosszul jön ki ebből a válsághelyzetből, úgy a DK-nak, ha saját támogatottságát nézi, nincs oka panaszra, hiszem nagyon jelentős támogatottságot hozott nekünk az elmúlt év” - mondta Molnár. A politikus leszögezte, jobban örülne annak, ha nem lett volna járvány, nem halt volna meg 18 ezer ember és cserébe a DK támogatottsága sem nő.

A DK nem csak a miniszterelnök-jelöltjét, de még az egyéni körzetekben lévő jelöltjeit sem nevezte meg még. Azt gondolják, hogy egy szeptember-októberi előválasztásra nem kell elkapkodni a jelöltek megnevezését. Valamikor április végén, május elején fognak eljutni odáig, hogy megjelöljék mind a képviselő- és miniszterelnök-jelölteket.

“Én személy szerint, a DK ügyvezető alelnökeként, a DK-s kampányok örökös és hagyományos vezetőjeként, meg szeretném győzni Dobrev Klárát arról, hogy induljon miniszterelnök-jelöltként”

- jelentette ki Molnár Csaba. Szerinte Dobrev Klára esélyes, jó miniszterelnöke lenne Magyarországnak, és abban is biztos, hogy képes lenne legyőzni Orbán Viktort. Azt is megjegyezte, hogy ez még nem döntés, konkrét határozat erről majd április vége felé fog születni.

 

(ATV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató