2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Összeveszett Gulyás Márton az SZFE forradalmárokkal, betiltották a filmet amit készített

A Partizán közölte: a FreeSZFE „betiltotta” Hülye fiatalság című, a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért tüntetőkről szóló filmjét, így azt mégsem mutatják be. A FreeSZFE ugyanakkor azt mondja: a közösség nem tiltott be semmit.

Kedves Közönségünk, a pénteken (március 26-án) 18:00-tól publikálni tervezett 'Hülye fiatalság' c. filmünk betiltásra került

– közölte a Partizán online tévécsatorna a Facebookon csütörtökön késő este. „A mai napon a FreeSZFE közösség azt a döntést hozta, hogy a filmünk közléséhez nem járul hozzá. Ennek a döntésüknek nem kellene semmilyen kötelező érvénnyel bírnia a Partizán szerkesztőségi működésére és autonómiájára nézve, mi azonban mégis azt a döntést hoztuk, hogy a közösség döntését megértjük” – írták, hozzátéve, az SZFE autonómiájáért tüntetők közösség kérésének „nincs jogi megalapozottsága”, de mivel nem akarnak konfliktust vállalni velük, „ideiglenesen” elállnak a film közlésétől.

A hvg.hu megkereste a FreeSZFE közösségét is, akik úgy reagáltak a Partizán közleményére, hogy nem betiltásról van szó, hanem arról, hogy nem jutottak egyezsége a film szereplőivel a szereplésről, márpedig a szereplők beleegyezése (joglemondó nyilatkozata) szükséges lenne a bemutatáshoz.

A FreeSZFE közösségnek nem áll jogában betiltani semmilyen művészeti alkotást.

Nem a FreeSZFE közösség hozzájárulása szükséges a Partizán Hülye fiatalság című filmjének közléséhez, hanem a szereplők személyes hozzájárulása a róluk készült felvételek felhasználásához – a FreeSZFE Egyesület és az SZFE HÖK az elmúlt két hetet azzal töltötte, hogy felhívja a gyártó cég és az alkotók figyelmét a szereplők jelentős részének joglemondó nyilatkozatainak hiányára, valamint meggyőzze őket ezek beszerzésének szükségességéről” – írják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató