2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Terheléses támadás érte a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldalt

Terheléses támadás érte a csütörtökön indult vakcinaregisztrációt ellenőrző oldalt – közölték az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Megvizsgálták az adatokat és megállapították, hogy ezért akadozott a honlap a tegnapi napon.

 

Az ügyben feljelentést tettek.

Hétfő éjfélig regisztráljanak a pedagógusok

Maruzsa Zoltán szerint a tantermen kívüli oktatás jól működik. Az óvodákban 24 ezer gyermek vette igénybe a felügyeletet, míg az iskolákban 7 ezer fő.

Arra kérik a pedagógusokat, hogy március 29-e éjfélig regisztráljanak. Az ő oltásuk a húsvétot követő héten megtörténhet – mondta Maruzsa Zoltán az Operatív törzs tájékoztatóján.

A köznevelésért felelős államtitkár kiemelte, hogy aki egy hónap múlva gondolja magát, őt nem tudják soron kívül beoltani.

Azok, akik március 24-ig regisztráltak az oltásra, őket SMS-ben fogják behívni a jövő héten. A tervek szerint még húsvét előtt megkapják az első dózist, kórházi oltópontokon. Ez 82 ezer főt jelent.

Rendőri intézkedések

Kiss Róbert ismertette, hogy az elmúlt 24 órában 584-en nem viseltek maszkot. A rendőralezredes tájékoztatása szerint Kecskeméten 6 hónapra bezárták egy sörözőt, mert ott egy embert szeszesitallal szolgáltak ki.

Több mint 200 ezer aktív fertőzött

A járványügyi adatok indokolják a szigorú védelmi intézkedések fenntartását – mondta tájékoztatójában Müller Cecília. Az országos tiszti főorvos, mint mondta: átléptük a 200 ezret az aktív fertőzöttek számában, közülük egyre többen kerülnek kórházba.

Az Astrazeneca szállítmánya csütörtökön megérkezett, viszont csak 21 ezer, a várt 190 ezer helyett - ismertette a tiszti főorvos. 

Forrás: ATV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató