2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megjelent a rendelet, április 8-a után jöhet a lazítás

Megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések meghosszabbításáról, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról, és az oktatási intézmények megnyitásáról szóló rendelet.

Ebből kiderül, hogy lazítás majd csak április 8-a után lehet, a védelmi intézkedéseket addig biztosan fenntartják. Az iskolák viszont április 19-én kinyitnak. A kijárási tilalom időszaka az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszak lesz. Az üzletek kötelező zárva tartási időszaka este 9.30 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul majd.

A vásárlással kapcsolatban a kormány az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A  tíz négyzetméteres vagy ennél kisebb vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az  ott foglalkoztatottakon kívül egy időben egy vásárló tartózkodhat.
  • A tíz négyzetmétert meghaladó vásárlótérrel rendelkező üzlet vásárlóterében az ott foglalkoztatottakon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.
  • Ha a vásárlótér négyzetméterben meghatározott területének egytizede nem egész szám, a kerekítés szabályát úgy kell alkalmazni, hogy a kapott értéket 0,5-től felfelé, ez alatt lefelé kell kerekíteni.
  • Az üzlet üzemeltetője, illetve vezetője köteles az üzlet bejárata előtt – a nyitvatartási idő mellett – mindenki számára jól láthatóan kifüggeszteni, hogy a számítás eredményeként egy időben összesen hány fő vásárló tartózkodhat az üzlet vásárlóterében.

Forrás: 24.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató