2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

„Véletlenül” cenzúrázta a Twitter az amerikai migránsketrecekről készült riportot

Véletlenül, automatikusan bekapcsolt egy szűrő érted?

Nagy a botrány az Egyesült Államokban, ugyanis kiderült, hogy az amerikai–mexikói határon embertelen körülmények között tartanak fogva migránsokat, több esetben gyerekeket.

A botrányt Henry Cuellar texasi demokrata képviselő robbantotta ki, aki fényképeken mutatta be, hogy milyen körülmények között tartják a bevándorlókat. Cuellar szerint a kísérő nélküli migráns gyermekek nyolc „ketrecben” (pods) élnek, amelyeket 260 ember befogadására terveztek.

A határőrség tisztviselői szerint azonban valójában több mint 400 kísérő nélküli kiskorút tartanak fogva a kis helyen. A fényképet ugyan nem Cuellar készítette, de jól látható, milyen nyomorban élnek a bevándorlók a befogadóközpontban.

Az ügyről az amerikai oknyomozó portál, a Project Veritas videót készített a helyszínen.

Természetesen a felvételt meg is osztották a Twitteren,

a közösségi oldal pedig nemes egyszerűséggel cenzúrázta azt.

A videót azonnal elrejtették egy olyan szűrő mögé, amelyen az állt, hogy a tartalom „potenciálisan érzékeny”, és a kényestartalom-szűrővel rendelkező felhasználóknak át kell kattintaniuk a figyelmeztető üzeneten annak megtekintéséhez.

A Breitbart című amerikai portálnak a történtek kapcsán a Twitter egyik szóvivője is nyilatkozott, aki szerint

potenciálisan érzékeny tartalmak szűrőjét egyik automatizált eszközük helytelenül alkalmazta, és azóta eltávolították.

A Project Veritas fotói még jobban megvilágítják a válságot, amelynek során márciusban a határszakaszon több mint 30 ezer migránst tartóztattak le.

Ha visszaemlékszünk, a demokraták folyamatosan támadták Donald Trump korábbi amerikai elnököt a migránsketrecek ügyével. Az még a tavalyi elnöki vitán is előkerült, amikor Trump egy kérdéssel emlékeztette Joe Bident, hogy az ő idején alakították ki a befogadóközpontokat.

Ki építette a ketreceket, Joe?

– tette fel a kérdést Trump.

Hogy a Biden-adminisztráció hogyan áll hozzá a migránsok ügyéhez, jól mutatja Kamala Harris alelnök reakciója.

A Soros-klánnal kiváló viszonyt ápoló Harrist egy riporter pár napja megkérdezte, tervezi-e, hogy személyesen ellátogat a válság helyszínére.

 

Harris nevetve csak annyit mondott, hogy „ma nem”.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató