2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orosz légi csapások tizedelik az ISIS terroristákat Közép-Szíriában

Március 26-án és 27-én orosz légi csapások újabb hulláma sújtott le a Közép-Szíriában rejtőzködő ISIS terrorista sejtekre.

Helyi információk szerint  több mint 30 légi csapás érte a terrorisák állásait.

A légi támadások nagyobb része Homsz tartomány keleti részén, Al-Szukhanah város közelében lévő terrorista rejtekhelyeket és hadfelszerelést célozta, valamint az Ithrijai országút mentén lévőket Hama tartomány keleti részén.

Az orosz légi csapásokban hat fő ISIS terrorista meghalt és több gépjárművük megsemmisült.

A légi támadások valószínűleg válaszként szolgáltak az ISIS terrorszervezet sejtjei ellen Közép-Szíriában mindeddig elkövetett támadásokra, ahol a szíriai kormánycsapatok már számos tisztogató műveletet hajtottak végre a megszálló idegen dzsihádisták ellen.

Március 26-án a szíriai kormányerők hat katonája halt meg és hárman megsebesültek az ISIS terroristák egy támadása közben. A vahhabita megszállók lerohantak egy szíriai katonai ellenőrző pontot Akairbat város közelében, Hama tartomány keleti részén.

Az SOHR nevű szervezet 861 fő ISIS fegyveres haláláról számolt be 2019. március 24. óta. A valós szám ennél valószínűleg jóval magasabb.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik, főleg az Orosz Légierő, mostanáig végrehajtott hadműveleteik során súlyos veszteségeket okoztak a szuverén Szíria területére beszivárgott ISIS terroristáknak. Mindazonáltal a bizonyos hatalmak támogatását élvező terrorszervezet rejtőzködő fegyveresei továbbra is jelen vannak Kelet-Szíriában.

Forrás: Orientalista.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató