2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Donáth: Ez most minden, csak nem jogállam

A Facebookon posztolgatja a hülyeségeit a Momentum EP-képviselője.

„A kizsákmányolás és a szólásszabadság korlátozása a járványügyi intézkedések álcája alatt sem megengedhető.

A gyógyfürdők a járvány kezdete óta zárva vannak. Érthetően. De a kormány erről nem vesz tudomást. Érthetetlenül.

Ezért a rendőröket ráküldi azokra, akik megpróbálják felhívni a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon havi 80 ezer forintból nem lehet megélni. A kiérkező karhatalom ráadásul olyan dologra hivatkozott – gyújtogatásra –, ami egyáltalán nem történt, majd teljesen más miatt (járványszabályok megsértése) indítottak eljárást. Egy kormány azonban járvány idején sem hallgattatja el azokat, akik segítséget kérnek. Nem hallgattathatja el azokat, akik felhívják a figyelmet arra, hogy nincs rendben az, ahogyan kezelik a kialakult egészségügyi, szociális és gazdasági válságot.

Európában sokkolóan gyorsan vonták meg a kormányok a gyülekezés és a véleménynyilvánítási szabadságát az embereknek. Ezt sok helyen a járvány kezdete óta felülbírálták, az emberek biztonságos formában, például egy autós tüntetésen igenis elmondhatják a véleményüket a kormányok járványkezeléséről.

Itt az ideje, hogy a magyar kormány is visszaadja a szólásszabadság és véleménynyilvánítás szabadság jogát a magyar embereknek. A rendőrség nem büntetheti tovább azért az embereket, mert dudálnak egy tüntetésen, nem tilthatják be a hibás járványkezelés miatt biztonságosan megszervezett rendezvényeket, de legfőképpen nem lehetetleníthetik el a kormányt kritizáló sajtótájékoztatókat.

Ez most minden, csak nem jogállam. Mi a célja a kormánynak? Csendben szenvedjen mindenki, aki nem ért velük egyet?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató