2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Letartóztatták a férfit, aki lerángatott a kilences buszról egy nőt

A Budai Központi Kerületi Bíróság április 29-ig rendelte el a letartóztatást az erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel gyanúsított férfivel szemben.

A gyanú szerint a férfi március 27-én reggel lerángatott egy nőt a 9-es autóbuszról. A járműről leszállva hátulról átkarolta őt, lehúzta a kabátjának és a nadrágjának a cipzárját, majd erőszakosan fogdosni kezdte. Azután a földre dobta a nőt, ráült és lefogva tartotta. A sértett próbált kiszabadulni a férfi fogásából és többször segítségért kiabált. Végül járókelők húzták le róla a gyanúsítottat - írja az MTI a Fővárosi Törvényszék beszámolója alpján.

Hozzátették: a terhelt cselekménye - bizonyítottság esetén - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

A gyanúsított a bíróság előtt nem tett részletes vallomást, nyilatkozatában azonban beismerte a cselekmény elkövetését. Bár a személyi körülményei rendezettek, bejelentett munkahelye és lakcíme van, nyilatkozata szerint szeretne a munkahelyén felmondani és a szülőhazájába hazatérni - írta a törvényszék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató