2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Dobrev: Orbánból sosem lesz államférfi

Most még mondhatta volna, hogy hibázott, és nem folytatja így tovább.

„A tegnap esti Orbán-interjú maga volt az elpuskázott lehetőségek tárháza. Talán az utolsó nagy lehetőség arra, hogy ebben a súlyos nemzeti tragédiában a miniszterelnök legalább szembenézzen több mint 20 ezer gyászoló családdal. Most még mondhatta volna, hogy hibázott, és nem folytatja így tovább. Mondhatta volna, hogy megértette: az élet az első; kormányként a legfontosabb és legszentebb dolga a magyar emberek életének megmentése. De ő elintézte annyival, hogy csupa rossz hírt hall.

Stratégiaváltást hirdethetett volna. Felgyorsíthatta volna az oltást úgy, hogy nem a háziorvosokat nyomorgatja tovább, hanem nagy oltóközpontokat csinál, pénzt csoportosít át a tömeges és ingyenes tesztelésre. Mondhatta volna, hogy több pénzt ad a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozóknak, és nemcsak elintézi azzal, ő is napi négy órát alszik.

Tehetett volna egy gesztust azoknak, akik elveszítették a munkájukat vagy vállalkozásukat és most a betevőért küzdenek. Csak annyit kellett volna mondania, hogy a most épülő stadionépítéseket, a vadászati kiállítást és a más milliárdokat felemésztő beruházásokat leállítja, és a felszabaduló milliárdokat azoknak adja, akik ma lélekfacsaróan rászorulnak.

Annyi mindent mondhatott volna, amitől akár még államférfi is válhatott volna belőle. De Orbán nem volt képes a legnagyobb tragédiában sem kibújni bőréből: Egy akarnok, ámító, simlis szélhámos maradt.”- írta Gyurcsányné.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató