2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Donáth Anna: Online szavazás kell az előválasztáson!

Egy olyan országért dolgozunk, ahol a pártok és választási rendszerek nem a szavazók ellen dolgoznak.

„Egyforma lehetőségek nélkül nincs egyenlőség: online szavazás kell az előválasztáson! Biztosítani kell, hogy minden választó éljen kistelepülésen, külföldön, vagy épp az otthonához kötve a vírus helyzet miatt, egyenlő feltételek mellett vehessen részt az előválasztáson. Ennek egyetlen módja az online szavazás bevezetése.

Egy olyan országért dolgozunk, ahol a pártok és választási rendszerek nem a szavazók ellen dolgoznak. Ahol a demokráciában való részvétel nem nehezítik hatalmas sorok, több száz kilométeres utazások és más akadályok.

Az előválasztás nem csak a közös ellenzéki képviseletről dönt. Lehetőséget ad, hogy megmutassuk milyen országért dolgozunk. Egy olyan Magyarországon szeretnénk élni, ahol:

A legkisebb településen élőknek is megadjuk a lehetőséget a részvételre. Sajnos nem lehet minden egyes településen előválasztási sátrat állítani: ezért az online szavazás marad az egyetlen valódi megoldás.

2010 óta több százezer magyar költözött külföldre az egyre elviselhetetlenebb rendszer elől. A mi feladatunk, hogy minél többeket hazahozzunk, első lépésként pedig be kell őket vonnunk Magyarország jövőjének alakításába: ezért lehetővé kell tennünk, hogy neten keresztül, személyes előregisztráció nélkül is szavazhassanak az ellenzék jelöltjeire.

És már csak a járványhelyzetre való tekintettel is az online szavazás az egyetlen felelős döntés: nem tudjuk, milyen lesz a járványhelyzet nyár végén, így azt sem, hányan fogják félteni az egészségüket az előválasztás idején. Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabb módon bonyolítsuk le a voksolást, lehetővé kell tenni az online szavazást is.

Tegyük lehetővé az online szavazást az előválasztáson – mert minden magyart megillet a jog, hogy beleszóljon Magyarország jövőjébe!

Írd alá, hogy mindenki esélyt kapjon arra, hogy elmondhassa a véleményét!”- írta Donáth Anna.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató