2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

"Európai reneszánszt akarunk" - élőben az Orbán - Morawiecki - Salvini sajtótájékoztató

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel folytatott tárgyalást a Karmelita kolostorban. A HírTV élőben közvetíti Orbán Viktor, Matteo Salvini és Mateusz Morawiecki közös sajtótájékoztatóját.

„Szimbolikus, hogy egy európai reneszánszról szóló együttmükődést éppen Nagycsütörtök napján indítunk el” – mondta a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a megbeszéllés részleteiről szólva elmondta: „sokat beszéltünk a közös értékeinkről, világos, hogy mi a család, a méltóság és a nemzeti szuverenitás értékeit képviseljük”.

Európai reneszánszt akarunk - jelentette ki a kormányfő.

Mateusz Morawiecki a sajtótájékoztatón elmondta, Európa szét van esve és válaszúthoz érkezett. A lengyel kormányfő hozzátette, szeretnének egy konzervatív, keresztényi alapukon nyugvó alternatívát nyújtani Európa polgárainak. Arról is szólt, a magyar-olasz-lengyel szövetség nyitott mindazok számára, akik hisznek az európai reneszánszban.

Matteo Salvini hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy Európa kijusson a sötétség korszakából, és az eredeti európai értékek, a család ismét visszanyerje megfelelő rangját. Kiemelte, Európa óriási hibát követett el, mikormegtagadta keresztény gyökereit. Hozzátette, elternatívát kell nyújtani a baloldallal szemben, mivel az Európa gyökereit támadja.

Forrás: PS, HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató