2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Salvini elindult Budapestre

Korán kelt az olasz jobboldal vezetője.
 

Csütörtökön Matteo Salvini olasz jobboldali pártvezért, volt belügyminisztert, és  Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőt fogadja Budapesten Orbán Viktor.

A találkozó napirendjén a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz közötti európai szintű politikai szövetség szerepel, Salvini Orbánnal és a lengyelekkel képzeli el Európa újrandítását.

Március elején Matteo Salvini már videó-kapcsolatban egyeztetett Orbán Viktorral többek között a vakcinázásról, a járvány utáni gazdasági helyreállításról, a migrációról és a családpolitikáról.

Az olasz politikus korán kelt: Salvini kora reggel a római Fiumicino repülőtérről posztolt a Facebook-oldalán, és azt írta: készen áll, hogy induljon a lengyel és magyar miniszterelnökökkel tartott munkaértekezletre, napirenden az egészségügy, vakcinák, fiatalok, munka, Európa, család, biztonság. Boldog nagycsütörtököt kívánt mindenkinek és boldog április elsejét, de meghegyezte, hogy ez utóbbi miatt most sajnos senkinek nincs kedve viccelődni.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató