2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Dőlt a BLM szobor - Légió Hungária közlemény

A Légió Hungária vezetőségi tagja Incze Béla ledöntötte a Ferenc téren felállított BLM szobrot, majd odasétált a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrökhöz. Alább a Légió Hungária közleménye olvasható.

 A Black Lives Matter nemzetközi terrorszervezet olyan alapelveket képvisel, amelyek minden alapvető értéket támadnak mind világnézeti, mind fizikai alapon, melyek emberré teszik az embert. Ennek a felforgató csoportnak a tiszteletére állítottak szobrot április elsején Ferencvárosban. Sem a nemzeti ellenállás, sem a Légió Hungária nem hagyhatta szó nélkül az esetet. 

Incze Béla az alábbi vallomást tette a rendőrségen az üggyel összefüggésben:

"A cselekményt elkövettem, azonban vitatom, hogy büntetőjogi kategória lenne. A cselekmény egy reakció, mely minden európai, de kifejezetten magyar ember számára erkölcsi minimum."

Mozgalmunk és Incze Béla egyaránt hálásak az elképesztő mértékű kiállásért, ahogy azért is, hogy rengeteg felajánlás érkezett az esetleges pénzbírság rendezésére. Utóbbit azonban el kell utasítanunk. Soha nem szerveztünk pénzgyűjtést ilyen akciók után, küzdelmünket pedig egy kiváló ügyvéd segíti. Hálásak vagyunk a segítségért, de közösségünk házon belül oldja meg. - írták közleményükben a hazafiak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató