2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Falnak csapódott egy rendőrök elől menekülő embercsempész Mélykúton

Olaszországból lopott Mercedesszel menekült a rendőrök elől péntek hajnalban egy embercsempész. Mélykútig jutott, ahol egy ház falának csapódott, a sofőr és utasai is kórházba kerültek. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy az ukrán sofőr a személygépkocsiban négy – magukat afgán állampolgárnak valló – illegális migránst szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni – írta meg a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2021. április 2-án hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá akartak vonni egy Mercedest és a benne utazó személyeket. A járművezető azonban a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, ezért az egyenruhások követni kezdték, amelynek során az autós Mélykút belterületén nekiütközött egy ház falának. Az intézkedés során kiderült, hogy az ukrán sofőr a személykocsiban négy – magukat afgán állampolgárnak valló – illegális migránst szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni. A rendőrök azt is megállapították, hogy a Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így azt a nyomozók lefoglalták. Az ukrán férfi ellen a megyei főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak.

A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit, illetve azt is, hogy került a lopott jármű a férfihez. Mivel a balesetben a sofőr és utasai megsérültek, mindannyiukat kórházba szállították.

Forrás: Police.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató