2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri most a klímaváltozás miatt picsog

A járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük - írja az alkalmatlan srác a Facebookon.
 
 

„A héten aláírtam Budapest klímastratégiájáról, illetve elkészült a Radó Dezső Terv – a Főváros Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterve!

A klímastratégiában azokat a lépéseket határoztuk meg, amelyeket a következő évtizedben meg kell tenni annak érdekében, hogy a káros kibocsátásokat érdemben csökkenteni, a klímaváltozás hatásait pedig mérsékelni lehessen. A Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során.

A járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük. Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek. Ahogyan David Brower, környezetvédő mondta: »A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.« Nekünk most mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak megóvjuk a bolygónkat, vele együtt a hazánkat és a városunkat.

A klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is határoztunk úgy, hogy elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató