2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Vona szerint nem a kormány, hanem a magyar társadalom a felelős a halálozási statisztikákért

„A legelhízottabb társadalmak közé tartozunk, a világ elsői közé tartozunk alkoholizmusban, nikotinfüggésben, depresszióban, kedélybetegségben, egészségtelen táplálkozásban” – sorolta a volt Jobbik-elnök az ATV-n.

Az elmúlt napokban durván romlottak a magyarországi halálozási adatok, ami miatt az ellenzék több szereplője az Orbán-kormányt teszi felelőssé.

Eképpen vélekedett a pénteki esti Öt című műsorban – amely az ATV-n fut – Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány elnöke, a Jobbik volt vezetője:

„Ki a felelős, a kormány vagy az ellenzék? Én mind a kettőt megvédeném! Szerintem a magyar társadalom a felelős. Az, hogy a halálozási statisztikák így alakultak, mint ahogy, az szerintem bele volt kódolva a magyar társadalomba, és ezen nem kell meglepődnünk. A legelhízottabb társadalmak közé tartozunk, a világ elsői közé tartozunk alkoholizmusban, nikotinfüggésben, depresszióban, kedélybetegségben, egészségtelen táplálkozásban. Csak idő kérdése volt, hogy ez az egész bekövetkezzék” – mondta Vona, akinek kijelentése a 8. perc környékén látható.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató