2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A BLM és a klímarettegők is tiltakoztak Nagy-Britanniában a demonstrációkat korlátozó törvényjavaslat ellen

Az Egyesült Királyság legnagyobb városaiban hatalmas tüntetéssorozat alakult ki, miután a kormány új rendelete értelmében a demonstrációkat keményebb eszközökkel oszlathatja szét a rendőrség. Az emberi jogi aktivisták szerint elfogadhatatlan az, amit a döntéshozók a parlament elé vittek, a koronavírus-járvány apropóján ugyanis be szeretnék vezetni, hogy a jövőben bármilyen tüntetést kizárólag szigorú ellenőrzések mellett és előzetes megbeszélések után lehessen megtartani létszámkorláttal.

liner.hu azt írja: Boris Johnson nem szimpatizált a feldühödött tömeggel, a demonstrálókat agresszívnak minősítette, mivel az utcákon több esetben megtámadták az egyenruhásokat. Szombaton az Extinction Rebellion és a Black Lives Matter mozgalom is csatlakozott a “kill the bill”, vagyis a “vonjátok vissza a javaslatot” névre keresztelt tüntetésekhez, mondván, a szólásszabadság elleni bűntettet kísérelnek meg elkövetni a hatóságok a brit állampolgárokkal szemben.

A londoni demonstráción Mark Duncan, az akció egyik szervezője hangosbemondójában azt mondta a tömegnek: a kormány pont az ilyen, a BLM-hez hasonló mozgalmakat szeretné ellehetetleníteni azzal, hogy betiltja a gyülekezéseket.

A tüntetéseket a pandémia kitörése óta nem lehetett megrendezni az Egyesült Királyságban, a járványhelyzet javulása és a korlátozások ideiglenes feloldása után azonban egyre többen vonultak ki az utcákra és terekre, kifejezvén nemtetszésüket a mindenkori kormánnyal szemben.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató