2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Portfolio: A korábban számoltnál előbb elérhetjük a 2,5 millió beoltottat

A portál szerint már április 7-8. körül elérhetjük ezt a számot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a fokozatos nyitás első lépésének feltételéül szabott.

Portfolio azt írja, a legfrissebb, április 5-i adatok szerint vasárnap estig 2,36 millió a beoltottak száma.

Mivel a mostani korlátozó intézkedések április 8-ig vannak hatályban, 9-re a hosszabbításról vagy a nyitásról kell dönteni – a portál szerint ez is indokolhatja, hogy a kormány ennyire siet az oltások beadásával. A boltzár módosításáról és a részleges nyitásról szóló rendelet pedig úgy szól, hogy az újranyitás első fázisa „a kettőmillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lép hatályba” - vagyis ez már április 9. lehet – hívja fel a figyelmet a Portfolio a hvg.hu szerint.

A nyitás szabályairól március 27-én jelent meg a rendelet, ebben többek között a vevők számának korlátozásáról, illetve a kijárási korlátozások időtartamának módosításáról esik szó. Ennek értelmében minden üzlet működhet, ám tíz négyzetméterenként csak egy fogyasztóval, működhetnek a szolgáltatások is, ám a vendéglátás továbbra is csak házhoz szállíthat. A kijárási tilalom este tízkor kezdődik majd, a boltok pedig fél tízig lehetnek nyitva.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató