2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egyre rosszabb Navalnij állapota a börtönben, toporzékol mert fáj a háta és a lábai

Hétfőn még az ügyvédje segítségével létrehozott instragam posztban számolt be az orosz ellenzéki vezért arról, hogy 38 fokos láza van és állandó köhögéssel küzd. És arról is, hogy a börtönnek abból a részlegéből, ahol a büntetését tölti három embert vittek el kórházba tuberkolózis miatt. 

Az orosz nyelvű posztban azzal viccelődik, hogy

„ha nekem is tuberkolózisom van, az talán elűzi a hátfájásomat és a zsibbadást a lábaimból. Ez jó lenne.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Алексей Навальный (@navalny) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés szerint a tünetek ellenére folytatja azt az éhségsztrájkot, amelyet épp azért kezdett a múlt héten, hogy megfelelő ellátást kapjon a meglévő hát- és lábfájdalmára. 

Eközben a Putyin-párti Izvesztija újság azt írja, hogy a 44 éves Navalnijt átszállították egy orvosi részlegre valamilyen légzőszervi betegség tüneteivel.

A Moszkvától 100 kilométernyi távolságra fekvő Pokrovban, ahol Navalnijt fogva tartják, keddtől tüntetéseket hirdettek a követői addig, amíg nem győződnek meg arról, hogy a politikus megkapta a szükséges orvosi ellátást.

Az orosz rendőrség azonnal megerősítette a város állományát és ellenőrző pontokat, szöges drótos akadályokat állított fel a börtön épületének közelében, és még az újságírók iratait is átnézik. 

Az intézmény vezetése a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy Navalnij állapota kielégítő, megkapta a szükséges kezeléseket és még koronavírusra is tesztelték. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató