2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kiakadtak a Klubrádióban, mert ideiglenesen a Spirit FM használhatja korábbi frekvenciájukat

Jelenleg per zajlik a Klubrádió által egészen februárig használt 92,9 MHz-es frekvenciáért a rádió és az NMHH Médiatanácsa között, ám mivel a frekvencia azóta is kihasználatlan, a Spirit FM megpályázta az ideiglenes használatot, és meg is kapta azt októberig, miután lemondott a Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról.

 

 

Az NMHH Médiatanácsának erről szóló döntésére reagált szerdán a Klubrádió. Mint írják, megütköztek a hír hallatán, és már csak a pereskedés miatt is elfogadhatatlannak tartják ezt az eljárást.

„Az ügy annál is gyanúsabb, mivel az NMHH Médiatanácsa saját maga nyilvánította már formailag is elfogadhatatlannak a Spirit FM-et üzemeltető csapat pályázatát a 92,9 MHz-es frekvenciára”

– írják. A Klubrádió frekvenciáját megpályázta az ATV-csoporthoz tartozó Spirit FM is állandó használatra, de kizárták a pályázatból.

A Klubrádió felvetette a kérdésre, hogy vajon miért kapta meg most a frekvenciát átmeneti használatra a Spirit FM, „hacsak nem az ATV-csoport egyéb, a kormánynak tett szolgálatainak jutalmául kapta meg a perben álló frekvenciát”.

Azt írták, nem tartják meglepőnek a Médiatanács eljárását, az ATV-csoporté azonban számos kérdést vet fel. „(…) egyebek mellett a csoporthoz tartozó médiumok függetlenségével és elfogulatlanságával kapcsolatban. Ebben a helyzetben az ATV-csoport médiumai már csak nehezen vagy alig lesznek megkülönböztethetők a kormánypárti KESMA-csoport mintegy ötszáz darabos 'gyűjteményétől'” – fogalmaztak, és hozzátették: „A jogállam és a médiaszabadság lebontása a koronavírus járvány okozta válság alatt is zavartalanul folytatódik.” 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató