2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Szabó Tímea: Orbán hazudik, nincs 2,5 millió beoltott, szándékosan veszélyezteti a magyarokat

"Nincs 2,5 millió oltással védett ember, 900 ezer van!

Orbán Viktor szándékosan félrevezeti és így veszélyezteti az embereket azzal, hogy 2,5 millió beoltottról és ezzel biztonságról beszél.

Először is a nyájimmunitáshoz minden szakértő szerint, beleértve a kormányellenességgel nemigen vádolható Szlávik doktort is, sokkal több beoltott kellene. Vélemények az 5 milliótól a 8 millió beoltottig szóródnak. Ettől nagyon messze vagyunk.

De ami ennél súlyosabb az az, hogy Orbán pontosan tudja, hogy 2,5 millió beoltott nem jelent 2,5 millió védett embert! Pontosan tudja, hogy az első oltás nem nyújt teljes védelmet, pláne nem napokkal az oltás után. Nem egy esetről hallottunk, ahol az első oltás után hunytak el vagy fertőződtek meg emberek.

A hivatalos tájékoztatás szerint teljes védelem a második oltás után néhány héttel alakul ki. Az a bolti eladó, aki tegnap kapta meg az első vakcinát, még nem védett. Az a tanár, akit a héten oltanak be először és április 19-én megy vissza dolgozni be nem oltott diákok közé, még finoman szólva sem védett. A kínai vakcinánál már azt mondogatják a gyártók, hogy nem is kettő, hanem három oltás nyújt teljes védettséget.

A kormány hivatalos tájékoztatása szerint eddig 900 ezer ember kapott két oltást, de még nekik sem telt le az egy hónap a második oltás után. Tehát sehol nem vagyunk a 2,5 millió oltással védett számtól!

Orbán elképesztően veszélyes játszmát folytat azért, hogy megint az eszement fociőrületének hódolhasson. Azért, hogy nálunk rendezzenek nyáron foci EB-t! Beteg gondolkodás ez.

Orbán azt sugallja, hogy elértük a 2,5 milliós „erkölcsi” oltási határt, tehát rendben vagyunk, hátradőlhetünk. De azonkívül, hogy látjuk, hogy a 2,5 millió az valójában 900 ezer, ki szabta egyáltalán a 2,5 milliós határt és milyen számítás alapján? Virológusok, orvosok, járványszakértők biztosan nem. És miért nem nyilvánosak ezek a számítások? És miért is „erkölcsi” határ ez? Mi ebben az „erkölcsi”?

Ezekre nincs válasz a kormány részéről.

Egyébként üzenem Orbán Viktornak, hogy az a miniszterelnök, aki szeptemberben még azt mondta, hogy minden beteget meggyógyítanak, utána pedig azt, hogy emberéletekben méri a járványkezelés sikerét, nekem ne beszéljen erkölcsről akkor, amikor Magyarországon halnak meg a világon a legtöbben lakosságarányosan koronavírusban!

Az a miniszterelnök, amelyik szétverte a betegellátást, elüldözött 5 ezer orvost, leinasozta a rezidenseket és hagyta, hogy elszabaduljon a vírus, az nekem ne papoljon erkölcsről.

Az a miniszterelnök, amelyik a tomboló járvány alatt éjszakánként 100 milliárdokat lop ki a haverjai magánalapítványába, és a kórházak helyett sportra, vadászkiállításra és dubaji világkiállításra költ, nekem ne papoljon erkölcsről.

Az a miniszterelnök, amelyiknek a haverjai luxus-tengerpartokon sütkéreznek, miközben százezrek vesztették el a megélhetésüket vagy csökkent a jövedelmük, ő pedig nem segít rajtuk, nekem ne papoljon erkölcsről.

Orbán Viktor a saját mércéje szerint is megbukott, miközben a részvétnek, megbánásnak a szikrája sincs meg a kormányban azok irányában, akik elveszítették a szeretteiket.

Belátás és bocsánatkérés helyett folytatódik a félrevezetés, az őszintétlen beszéd, a Brüsszel-Soros-ellenzék-a-hibás hamis mantra.

Nincs 2,5 millió védett ember, és nem dőlhetünk hátra. Aki ezt állítja, hazudik, és veszélybe sodorja a saját népét.

Továbbra is regisztrálni kell, oltani kell, de ugyanúgy védekezni, a távolságot betartani, nem csoportosulni, maszkot hordani, fertőtleníteni. Nem elég túlélni a betegséget, mindent meg kell tenni azért, hogy el se kapjuk a vírust, mert a betegség hosszútávú következményei súlyosak lehetnek azoknál is, akiknél maga a betegség enyhe lefolyású volt. Erre sajnos egyre több példa van, még a saját környezetemben is.

Egy felelős kormány felelős viselkedése az őszinte beszédnél, az átlátható döntéseknél és a valódi segítségnyújtásnál kezdődik, nem a hasraütésszerű számoknál, az eltitkolt számításoknál és a bajba jutott betegek és dolgozók megalázásánál.

Nekünk nincs felelős kormányunk, nincs felelős miniszterelnökünk.

Ez az ország több törődést, több őszinteséget, több segítséget és kevesebb Orbán Viktort érdemel."- fröcsögi Szabó Tímea a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató