2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

"Varga meglökött" - Büdösszájú Tordai a Facebookon sajnáltatja magát

Tordai a közösségi oldalon egy hosszú bejegyzésben taglalja, hogy ő ártatlan és hiba volt őt megbüntetni... Egy videót is megosztott a mérhetetlen Párbeszéd provokátora.

Íme:

 

Tordai nyílt levelet írt Kövér Lászlónak:

Nyílt levél Kövér Lászlónak (videós bizonyítékkal) házmesterekről és vérbírókról, a budai rendelőktől elvont milliárdokról és a tőlem elvont milliókról, kettős mércéről és hatalommal való visszaélésről, a Ház méltóságáról és a lökdösődő Varga Mihályról
 
Házelnök úr!
 
Holnap tárgyalja a Mentelmi bizottság a maga által kivetett, 8,2 milliós büntetés ellen beadott fellebbezésemet. Így, néhány hét távlatából érdemes újra ránézni, mi is történt valójában.
Mindenekelőtt meg kell valljam, hogy ebben a történetben én is követtem el hibát – mégpedig akkor, amikor a maga ténykedését a házmesterekéhez hasonlítottam.
Nem akartam megsérteni a házmestereket. Sajnálom, és ezúton szeretnék elnézést kérni minden tisztességes házmestertől. A házmesterek munkája abból áll, hogy rendet, tisztaságot tartsanak a társasházakban, és legfeljebb kérni tudják a lakókat arra, hogy tartsák be a közösségi együttélés szabályait. A maga gyakorlata a legkevésbé sem hasonlít erre.
A maga házelnöki gyakorlata, Kövér úr, sokkal inkább az 1956-os forradalom utáni vérbírók gyalázatos ítélkezését idézi fel. Az ítélet a maga fejében is előbb született meg, mint a vádirat. És maga ebben az abszurd eljárásban nem is csak a bíró, de az ügyész és az ítéletvégrehajtó is egyben.

Audiatur et altera pars, azaz hallgattassék meg a másik fél is! Rémlik valami, Kövér úr? Maga elvileg jogvégzett ember. A római jog alapelvét minden jogállami gyakorlat követi – a magáé viszont a legkevésbé sem.

Maga úgy hozott ítéletet, hogy meg se kérdezett. Sőt, még amikor a plenáris ülésen egy percben elmondtam volna, mi történt valójában az ülésteremben, akkor is megvonta a szót a kormánypárti levezető elnök. Akkor tehát mi alapján hozott döntést? Varga Mihály bemondására? Nevetséges.

Annak a Varga Mihálynak a vádaskodására alapozta az ítéletét, aki a választóknak is jól dokumentáltan hazudott? A miniszter még 2019 októberében is azzal hitegette a budai polgárokat, hogy a korábbi döntéseknek megfelelően nemsokára megkezdődik az orvosi rendelők felújítása és az új rendelő építése. 2020. december 31-én azonban új kormányrendelettel írták felül a korábbit, és 9,3 milliárd forintot, az eredeti támogatási összeg 90, illetve 60%-át vonták el a II. és III. kerületi szakrendelők fejlesztésétől.

Ebben az ügyben nyújtottam be költségvetési módosító indítványt Szabó Tímeával közösen, és ehhez kértem volna fel csatlakozónak Varga Mihályt mint a választókerület képviselőjét és mint pénzügyminisztert. Egy papírt kellett volna aláírnia, mert 2021-ben, a maga házelnökösködésének 11 éve után még mindig papíralapon lehet ezt megtenni.
Ez a felkérés ért magának 8,2 millió forintos büntetést, egy olyan indoklással, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal, és amelynek egyik mondata cáfolja a másikat.
A büntetés tökéletesen alaptalan, hiszen semmilyen módon nem gátoltam üléstermi jogai gyakorlásában Varga Mihály, a felvételkészítés pedig egyértelműen nem szankcionálható, még a maguk házszabálya alapján sem.

De a büntetés nemcsak alaptalan, hanem jogtalan is, ahogy ez a korábbi, hasonló büntetésekről már bebizonyosodott az Emberi Jogok Európai Bíróságának 2017-es döntésében, amelyet Karácsony Gergely és párbeszédes társai 2013-as ügyében hoztak. Maga akkor is pert vesztett ellenünk, és – ha nem tér addig jobb belátásra – újra bebizonyítjuk Strasbourgban, hogy a maga önkényes döntései alapvető jogokat sértenek.

A maga alaptalan, jogsértő büntetési gyakorlata tovább rombolja az Országgyűlés és általában a politikai intézmények iránti, amúgy is hosszú ideje joggal fogyatkozó közbizalmat.
Az ilyen szankciókkal tehát maga egyszerre erodálja az Országgyűlés tekintélyét belföldön, Magyarország – a Fidesz-kormány miatt amúgy is mélyponton lévő – jó hírét a nemzetközi közösségben, és okoz sokmilliós károkat a költségvetésnek, hiszen az elvesztett perek költségét nem maga, Kövér László, hanem a magyar adófizetők viselik.

A maga végtelenül kártékony döntései azért is irritálják a magyar embereket, mert teljesen következetlenek, és látványosan kettős mércét alkalmaznak. Csak három példa: amikor egy vaskos kötetet, a Párbeszéd alapjövedelem-programját tettem le Orbán Viktor asztalára a szópárbajunk után, akkor – helyesen – nem büntetett meg; amikor néhány hét eltéréssel Jakab Péter kísérelte meg ugyanezt egy zsák krumplival, az 4,4 milliós büntetést ért.

Amikor Hadházy Ákost egy tábla felmutatásáért 329 ezerre büntette, a táblát tőle erőszakkal elvevő fideszesek mindössze 50 ezres büntetést kaptak.

Amikor 2020. április 20-án a kormánypárti képviselők őrjöngő üvöltözése miatt Szabó Tímea nem tudta végigmondani a felszólalását, azt maga úgy kommentálta: „Sajnos, az
ön által kiváltott viharos tetszésnyilvánítással nem tudtam mit kezdeni.” – De Vadai Ágnest bekiabálásáért kétmillió forintra büntette, és ezt azzal indokolta, hogy „a parlamenti szokásokhoz képest is kirívóan hangos és folyamatos közbeszólásokat tett, amelyek a felszólalást már jelentősen megzavarták”.
Visszatérve a mi ügyünkre: engem, a minisztert tisztelettudóan megszólító ellenzéki képviselőt maga több mint 8 millióra büntet hazug indokkal, miközben az ülésteremben lökdösődő, kormánypárti

Varga Mihály legjobb tudomásom szerint nem kapott büntetést.

Házelnök úr, lenne egy javaslatom! Kezdjen bele egy indulatkezelési tréningbe, és vonja szépen vissza az ellenzékiekre kirótt, teljesen nonszensz büntetéseit!
Vagy ha mindenképp ragaszkodik az egyre fokozódó büntetések kivetéséhez, akkor legalább a kettős mércét tegye le, és a budai rendelők megrablóját, az ülésteremben erőszakosan fellépő Varga Mihályt is büntesse meg!

Maga hozzáfér az üléstermi felvételekhez, nézze meg, mi történt (mi hiába próbáltuk kikérni a videókat); de abban a pillanatban, ahogy Varga meglökött, szerencsére elindult a telefonom képrögzítése is – ezt a rövid videót kommentben töltöttem fel. A lényeg, ahogy akkor is elmondtam: „ez kicsit durva volt!”, és legkevésbé sem a parlamenti ülésteremhez illő viselkedés.
Ezek után elvárom, hogy maga, aki szerint a rabszolgatörvény elleni tiltakozás gyanánt az elnöki emelvény lépcsőjét elálló ellenzéki képviselők „erőszakot követtek el” az egy helyben állással, megbüntesse Varga Mihályt az Országgyűlési törvény 46/G. § és 47. § d) alapján 4-6 havi tiszteletdíjának megvonásával.

Tekintettel arra, hogy Varga Mihály már korábban is vetemedett tettlegességre (lásd kommentemben a linket), javaslom a felső határ szerinti büntetés megállapítását, azaz kb. 18 millió forintos büntetés kiszabását Varga Mihályra.

Válaszát kíváncsian várva, a legminimálisabb (minden embernek kijáró) tisztelettel:
Tordai Bence
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató