2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az ATV-ben méltatta az állami egészségügyet a DK-s László Imre

A Gyurcsány-párt egyik legbefolyásosabb politikusa, László Imre újbudai polgármester az ATV-ben méltatta az állami egészségügyet és az oltási programot.

László – aki a húsvéti hétvége során önkéntes orvosként dolgozott egy szakrendelőben felállított oltóponton – arról beszélt, szinte minden tökéletesen működött, és ezalatt a négy nap alatt majd hatezer vakcinát adtak be.

Arra a kérdésre, miszerint tudható-e előzetesen, milyen készítményt adnak majd be az oltóponton, a gyurcsányista városvezető azt válaszolta: ez is egyre világosabb az állampolgárok számára. László legutóbbi megnyilvánulása a DK által képviselt oltásellenes és halálkampány fényében érdekes.

 

A bukott kormányfő által vezetett párt volt az például, amely január közepén petíciót indított a kínai vakcinák ellen. Ezt a héten az éj leple alatt eltüntették honlapjukról. A DK EP-képviselője, Rónai Sándor volt az, aki arra kérte az Európai Bizottságot, akadályozzák meg, hogy a kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával.

Ugyancsak a Gyurcsány-párt politikusa, Arató Gergely volt az, aki többek között azt állította: a pandémia harmadik hullámában az orvosoknak már választaniuk kell, hogy melyik betegnek ne jusson lélegeztetőkapacitás, az egészségügyi rendszer össze fog omlani, illetve hogy káoszba fulladt az oltási terv, mert vannak vakcinák, amelyeket nem rendelt meg a magyar kabinet, más oltóanyagok pedig raktárakban állnak.

Érdeklődtünk a DK-nál, mi okozza a párt múltbéli nyilatkozatai és László Imre mostani kijelentései közötti differenciát, egyelőre nem kaptunk választ.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató