2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kihallgatták a bűnöző Czeglédy Csabát az „Ördög ügyvédje” üggyel kapcsolatban - tagad

„Sajnos nem én vagyok az ördög ügyvédje, büszke lennék rá, ha én lennék” – hangzott el Czeglédy Csabától a kihallgatáson a jegyzőkönyv szerint.

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blog közzétette a politikusról készült szexvideókat és gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóló információkat.

Borkai és más érintettek zsarolás miatt feljelentés tettek a rendőrségen. A blogra kikerült videó útjával a lap már részletesen foglalkozott: megírták, hogy a felvétel az éjszakai élet ismert alakjánál, M. Richárdnál volt bőven azelőtt, hogy a botrány kirobbant volna. A zsarolási ügyben hét ember ellen folyik nyomozás.

Csütörtök este, Gyurcsány kedvenc ügyvédjét, Czeglédy Csabát is kihallgatta a rendőrség - a DK színeiben induló "politikus" pedig megerősítette az információt.

A lap a kihallgatáson készült jegyzőkönyvet is megszerezte, amely szerint a nyomozók közölték Czeglédyvel a következőt:

a „Borkai Zsolt valódi arca” néven létrehozott, jelenleg  „Az ördög ügyvédje” nevű Facebook oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megyére koncetrálva hirdetést kért, ennek költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették.

A rendőrség szerint ezzel Czeglédy segítséget nyújtott abban, hogy megosztott szexfelvételeket a megyei Facebook felhasználók megismerjék, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

A jegyzőkönyv szerint Czeglédy a kihallgatásán azt mondta: a gyanúsítás több okból sem tényállásszerű. Czeglédy úgy látja, hogy a gyanúsításból sem az nem derül ki, hogy ő egy Facebook-oldalt vagy annak egy posztját hirdette, sem az, hogy mikor.

Az adócsalással gyanúsított Czeglédy azt is vitatja, hogy a hajóút résztvevőit jelentős érdeksérelem érte volna.

„Borkai Zsolt hiába hetyegett (...) az adriai hajózás során, tudtommal nem vált el tőle a felesége, sőt még a győriek is megválasztották polgármesternek” - mondta Czeglédy a kihallgatóinak.

Megkérdezték tőle azt is, hogy tudja-e, ki üzemelteti az oldalt. Azt felelte:

„Fogalmam sincs, de ha tudnám, megveregetném a vállát.”

Az „ördög ügyvédje”egyébként éppen a minap jelentkezett be újra a Facebook-oldalán.

Azt írta: „ne a szerencsén vagy a külföldi titkosszolgálatokon múljon a fideszes gazemberek lebukása”. Azt is igérte, hogy 100 millió forint készpénzt ad annak, aki bizonyítékot szerez bármelyik fideszes politikus lebuktatására.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató