2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tarlós István is kiáll Petry Zsolt és a szólásszabadság mellett

Bayer Zsolt kezdeményezésére petícióban álltak ki magyar újságírók Petry Zsolt és a szólásszabadság mellett.

„Mi, magyar újságírók a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság elkötelezett hívei vagyunk. Éppen ezért állunk ki ezen alapértékek mellett, a normalitás mellett, tiltakozunk a Hertha BSC igazolhatatlan és aljas eljárása ellen, és teljes támogatásunkról biztosítjuk Petry Zsoltot! Erre kérünk minden jóérzésű magyar embert” – áll a felhívásban. A kezdeményezéshez, ami a véleményét felvállaló magyar kapusedző Herthától történt elküldése kapcsán született, eddig közel ötven újságíró csatlakozott, a peticiok.com oldalon pedig bő egy nap alatt máris több mint hétezren fejezték ki szolidaritásukat, köztük Tarlós István korábbi főpolgármester.

– Valóban aláírtam a petíciót, mert úgy látom, ez nagyon fontos ügy – mondta a demokrata.hu megkeresésére Tarlós István.

– Általában is ijesztő jelenségeket tapasztalni. De azt is szomorúnak és cinikusnak tartom, hogy olyan körök oktatnak ki bennünket szólásszabadságból, véleményszabadságból, demokráciából, amelyek mindezeknek az alapvető szabályait durván megsértik, és a jelek szerint bármikor képesek egzisztenciálisan tönkretenni azokat, akik nem az ő – egyébként vitatható – nézeteikkel azonosulnak – tette hozzá Budapest korábbi főpolgármestere.

A petícióhoz ITT lehet csatlakozni

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató