2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bolond Szél: nem tartoztam soha a free speech hívei közé, szükségünk van korlátokra

Igenis szükségünk van korlátokra – mondta az országgyűlési képviselő.
 
 

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. A beszélgetés fő témája az állami kitüntetések visszavonhatósága volt, Gulyás László, a Szegedi Tudományegyetem professzorának március 15-ei kitüntetése kapcsán. 

A napokban nagy port kavartak Gulyás László feltételezett kijelentései. Szél Bernadett úgy fogalmazott: „Szerintem ez egy végtelenül egyszerű helyzet. Az ilyen beszédnek semmi keresnivalója nincsen egy professzor szájában az egyetemeken”. Hozzátette: „Ez egy félreértés, hogy mindenki arról beszél, amiről akar. (...) Én soha nem tartoztam a free speech hívei közé. Szerintem igenis szükségünk van korlátokra.”

„Egy politikai fegyver az állami kitüntetéseknek az adományozása. Március 15-én szinte egy emberként hördültünk fel egyes jutalmazások kapcsán” 

– mondta a képviselő.

A köztársasági elnök személyéről azt mondta: „Én azt szeretném elérni, hogy egy olyan országunk legyen, ahol olyan köztársasági elnök van, aki valóban a nemzet egységét képes megtestesíteni”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató