2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szijjártó Péter: Kedden újabb 140 ezer Szputnyik érkezik - Videó

Kedden 140 ezer második dózis Szputnyik vakcina érkezik Magyarországra – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-nek, miután fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet.

Szijjártó Péter közölte: a bemutatkozó látogatásra érkező nagykövettel elsősorban a világjárvánnyal szembeni küzdelemről, és az annak nyomán felépített magyar-orosz együttműködésről beszéltek.

Magyarországon órákon belül elérjük a hárommillió beoltott embert, ami újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra, és újraindíthassuk az életet az országban

– hangsúlyozta a miniszter. Megjegyezte: ehhez arra is szükség van, hogy az oltóanyagok folyamatosan érkezzenek. Szijjártó Péter jó hírnek nevezte, hogy kedden, valószínűleg a késői órákban újabb 140 ezer második oltás érkezik. Így akik már megkapták a Szputnyik vakcinát és várják a második adagot, számukra a második oltás beadását is meg tudják kezdeni az orvosok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató