2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Beszarás: Feministák követelik Charles Michel lemondását, mert nem adta át a helyét von der Leyennek

A feministák szerint Charles Michel ráadásul szánalmasan beleesett a „diktátor” török elnök csapdájába, aki kevesebb széket készített ki a találkozóra. Az ügyet még rendkívüli uniós értekezleten is tárgyalják.

„A diktátor csapdát állított mindkettejük számára azzal, hogy csak egy széket helyezett el maga mellett a hivatalos találkozón. És ön, Michel úr, rohant ahhoz a székhez, szinte majdnem rajta elfeküdve, annyira el akarta azt foglalni” – áll abban a női jogvédő csoportok – mint a Nők Nemzetközi Jogi Ligája vagy a Millennia2025 – képviselői által kezdeményezett petícióban, amit Charles Michel, az Európai Tanács elnökének lemondásáért indítottak, és amit majdnem hétezren írtak már alá.

Mint ismert: április 6-án, egy hete találkozott Ankarában Recep Tayyip Erdoğan az EU két képviselőjével, Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel megvitatni, hogy az EU és Törökország hogyan tartsa fenn az együttműködést az olyan fontos ügyekben, mint például a nemzetközi migráció kezelése.

 Csakhogy a hivatalos fotózáshoz a török fél mindössze két széket készített be:

az egyiket a török elnök foglalta el, a másikat Charles Michel, míg Ursula von der Leyen pár pillanatig zavarodottan állt a helyet foglalt két férfival szemben, miközben egyikük sem állt fel, hogy átadja neki a helyét.

Egyébként Charles Michel azt nyilatkozta, hogy az eset után álmatlan éjszakái vannak...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató