2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jákob tanácsa a mosléknak: Minden ellenzéki szereplőnek a saját egóját kell legyőzni!

Nem indít mind a 106 egyéni választókörben jelöltet a Jobbik.
 
 

 Az Egyenes Beszéd vendége volt Jakab Péter miniszterelnök-jelölt, ahol a beszélgetést kritikusan kezdte a riporter a következő kérdéssel:

„A rosszmájú megközelítés az, hogy nincs is 106 jelöltjük akit elindíthatnának. Az optimistább megközelítés az az, hogy verseny van az ellenzéki pártok között, hogy ki tudja a legjobbat állítani. Hol van az igazság?” – kezdődött a műsor.

A Jobbik elnöke válaszában kitért arra, hogy egy párt ereje nem abban rejlik, hogy tud-e 106 jelöltet indítani, de hozzátette: „Bármelyik kamupárt a Fidesz segítségével képes lesz kiállítani 106 jelöltet”

És egyébként is most a cél a Fidesz legyőzése, ezért ahol nem a Jobbikos jelöltet vélik a legnépszerűbbnek, ott nem fognak jelöltet állítani, sőt más pártokat vagy akár civil jelölteket fognak „teljes mellszélességgel támogatni”.

Jakab hozzátette, hogy ez neki személyesen sem egyszerű, lévén a Jobbik elnöke, és most nem pártpolitikai stratégiát kell alkalmazni, hanem

„minden ellenzéki szereplőnek a saját egóját kell legyőzni”,

így kiküszöbölve a „2018-asok hibáját”.

A riporter az egységet hirdető politikushoz szegezett kérdésére, miszerint „áll még az a helyzet, szemben önökkel, hogy a DK mind a 106 egyéni választókerületben indít jeloltet?” Jakab azt válaszolta, hogy „elképzelése sincs, hogy milyen stratégiát választanak”. 

Részletesen beszélt a pártelnök a stratégiáról, kijelentette, hogy: Én nagyon jól tudom, hogy a Jobbik nem Budapesten fog vitézkedni.”

De kiderült, hogy fő aggodalmát nem a megyeszékhelyek jelentik, hanem a kisebb települések, ahol a „Fidesz feudális rendszere, hűbéri rendszere piszok erős”. 

A jelöltek tekintetében fontosnak tartja Jakab, hogy állják majd a „lejárató kampányok tömkelegét”, illetve hitelesnek kell lennie, hisz

nekem van már elegem abból, hogy az elmúlt harminc évben a politika meg a hazugság egyenértékű fogalmakká váltak.”

Reflektált továbbá a miniszterelnök-jelölt az őt érő kritikára, mely szerint tiszteletlen, azt nyilatkozta, hogy valóban nem tiszteli a vele szemben ülő Fideszes politikusokat, mivel

a tolvajokat nem tisztelni kell, hanem kisöpörni”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató