2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Bevallotta az ismert baloldali francia politológus, hogy rendszeresen megerőszakolta 14 éves nevelt fiát

Bevitték a rendőrségre a 70 éves, világszerte ismert francia baloldali politológusprofesszort, Olivier Duhamelt, hogy kihallgassák saját nevelt fia megrontásáról. Ugyanis Duhamel nevelt lánya egy könyvet jelentetett meg, amiben részletesen leírta, hogy a nyolcvanas években milyen borzalmakat követett el nevelőapja. Olivier Duhamel először eltűnt, bujkált, aztán mindent tagadott, de a rendőrségen megtört. Egyelőre nem tartóztatták le – írja az origo.hu.

Camille Kouchner év elején A nagy család címmel könyvet jelentetett meg. A jogásznő arról írt, hogy fiú ikertestvérét közös nevelőapjuk rendszeresen megerőszakolta. Akkor, amikor a fiú még csak 14 éves volt, és két éven át, folyamatosan kínozta a fiút. A család előtt nem ismeretlen az ügy, hiszen 2011-ben már kihallgatta a rendőrség – az akkor már harmincegynéhány éves áldozatot. Azonban nem hittek neki, az édesanya pedig férje, az erőszakoló mellé állt, végül a kisfiút megrontó politológusprofesszort ki sem hallgatták. Az anya, Evelyne Pisier, ismert baloldali jogászprofesszor, ő egyébként három éve meghalt. Az édesapa egyébként Bernard Kouchner.

Kouchner az egyik legnépszerűbb szocialista politikus volt, orvos, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egyik alapítója, a baloldali Bérégovoy-, illetve Jospin-kormány minisztere. Sőt, Francois Fillon jobboldali kormányának is tagja lett, amikor – választási ígéretüknek megfelelően – baloldalról is választott kormánytagot 2007 után a konzervatív francia kormány. Bernard Kouchner külügyminiszter lett, de alig egy év után megbukott. Olivier Duhamel, világszerte ismert baloldali politológus a Sciences-Po elnöke volt – ott képezték a francia politológusokat. Nem sokkal utána a Sciences-Po vezérigazgatója is lemondott, kiderült, ő is tudott Olivier Duhamel előéletéről. Sőt, le kellett mondania Elisabeth Guigou-nak is: neki meglehetősen furcsa pozíciója volt. Ő elnökölte a vérfertőzéseket vizsgáló parlamenti bizottságot… Guigou is ismert baloldali politikus, korábbi szocialista miniszter.

Olivier Duhamelt egyébként kirúgták az Europe 1 rádióadótól, ahol rendszeresen nemcsak politizált, de moralizált is. Néhány hete derült ki, hogy a francia baloldal körberajongott filozófusa, a nyolcvanas években meghalt Michel Foucault 8, 9 és 10 éves kisfiúkat erőszakolt meg Tunéziában. És ismét előkerült Jack Lang, a sokszoros francia szocialista miniszter ügye is: számtalanszor gyanúsították, hogy kisfiúkat erőszakolt meg, de mindig elkerülte a felelősségre vonást.

Forrás: Origo, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató