2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

CNN-igazgató: Propagandát toltunk, hogy eltávolítsuk Trump elnököt

Az volt a célunk, hogy Trumpot a hivatalból eltávolítsuk és azért jöttem a CNN-be, mert ennek részese akartam lenni – mondta Charlie Chester, a CNN technikai igazgatója a Project Veritas újságírójának.
 
 

A CNN egyik munkatársa egy titokban rögzített videóban beismerte, hogy hálózata „propagandát” gyártott Donald Trump volt elnök elűzésére a 2020-as elnökválasztás során – és eldicsekedett a csatorna sikereivel. Charlie Chestert, a kábelhálózat műszaki igazgatóját a Project Veritas filmezte le egy hamis Tinder-randevú alkalmával, ahol a hölgynek imponálva magyarázta, „hogyan rúgták ki Trumpot az irodájából”.

„Nézze, amit tettünk, az volt, hogy mi (a CNN) kicsináltuk Trumpot.

Száz százalékig azt fogom mondani, és száz százalékig hiszem, hogy ha nincs a CNN, akkor nem tudom, hogy Trumpot kiszavazták volna-e a Fehér Házból” – mondta Chester, hozzátéve, hogy a CNN-be azért ment dolgozni, mert „ennek részese akart lenni”.

„Az volt a célunk, hogy Trumpot kirakjuk a hivatalából, nem igaz? Mondani se kell, hogy ez volt az”.

Chester elmagyarázta, hogyan dramatizálták túl Trump egészségügyi problémáit azzal, hogy orvosi szakértőket hívtak a stúdióba.

„Azt hiszem, (Trump) keze remegett, vagy valami ilyesmi. Baromi sok orvost hívtunk be, hogy mindenki meséljen egy olyan történetet, amely csak spekuláció volt, miszerint ideggyengesége van, agykárosodott, és elveszítette a kontrollt. Alkalmatlan, tudod, így bármire.

Olyan történeteket készítettünk, amiről fogalmunk sem volt. Szerintem ez propaganda”
 – mondta.

A nő kérdésére, miszerint ő és a CNN vajon foglalkozott-e Joe Biden egészségi állapotával a választások alatt, Chester azt válaszolta, hogy a csatorna ezt végig szem előtt tartotta.

„A kocogás megmutatása nyilvánvalóan azért volt, hogy eltereljük a figyelmet a koráról, és hogy a CNN megpróbálja ezt úgy bemutatni, hogy »Ó, nézzétek, milyen egészséges vagyok«” – mondta Chester.

A nő rákérdezet, hogy ez alatt mit ért Chester, aki azt válaszolta: „Mindig mutatunk felvételeket róla, ahogy (Biden) kocog, és hogy egészséges, tudod, és ilyen aviátor beállításokat használtunk, ami olyan, mintha fiatalos öregúrnak festenéd le” – válaszolta.

Egy CNN-hez közeli forrás szerint a Project Veritas szándékosan vadászta le Chestert a Tinder társkereső alkalmazáson keresztül, mert profiljában megemlítette, hogy a CNN-nél dolgozik

– írja a Mediaite című lap. 

A Project Veritas alkalmazottja, akinek személyazonosságát nem tárták fel, és a randin ápolónak adta ki magát, öt randin vett részt bedrótozva, beleértve az utolsót egy Chester szomszédságában lévő kávézóban. Azt sem tárták fel, hogy mikor voltak ezek a randik.

Chester elmondta kiszemeltjének, hogy nem bánja, ha Biden meghal, mert szerinte Kamala Harris alelnök „k....szott valóságos”.

„Olyan sok vitám volt, mint például – apám azt mondta: »Te, tudod-e hogy Kamala Harrisre szavazol, mert az elnök ki fog purcanni«. És én mondtam neki, hogy úgy gondolom, hogy k...ra nem fog kinyúlni. De ezzel semmi bajom, nekem ez rendben van. Valószínűleg egy rib..c lehet, mint egy ilyen igazgatóságnő, és mondjuk utálod, mint főnököt, de ő k...ára valóságos és jobb annál, mint amit ettől függetlenül várhattunk” – fogalmazott a férfi a nőnek. 

Chestertől megkérdezték, hogy a CNN tudósított-e Biden botlásáról, amikor felment az elnöki gép lépcsőjén.

„Röviden megemlítettük, de nyilván nem csinálsz ebből hatalmas sztorit” – mondta.

A CNN nem válaszolt a The Post megkeresésére.

Joe Bident 2020 nyár végén és kora őszén sok bírálat érte, mert kevés nyilvános szereplést vállalt a koronavírus-járvány biztonsági óvintézkedéseire hivatkozva. Kampányának tisztviselőivel konzultálva csak olyan interjúkon vett részt, melyet a delaware-i otthonának pincéjében, Wilmingtonban kialakított stúdióban adott. 

Az egyik randevú során Chester arról beszélt, hogy a CNN a Trump-ellenes szavazókat az éghajlatváltozásra összpontosítva célozta be, mivel „a félelem jól tejel".

„Azt hiszem, COVID-fáradtság van. Tehát, mint amikor egy új történet előkerül, a (CNN-nél) is belehúznak.

Az irodában már bejelentették, hogy ha a közönség elég nyitott lesz rá, akkor elsősorban az éghajlatra fogunk koncentrálni” 

– mondta Chester.

„Ez lesz a [CNN] középpontjában. Mintha arra törekedtünk volna, hogy Trumpot elmozdítsuk hivatalából, igaz? Anélkül, hogy kimondanád, ez volt az, igaz? A következő dolgunk tehát a klímaváltozás tudatosítása lesz” – tette hozzá.

„Ez miben áll?” – kérdezett rá a nő. 

„Nem tudom. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem folyamatosan videókat fogunk mutatni a jég csökkenéséről és az időjárás felmelegedéséről, valamint ennek a gazdaságra gyakorolt ​​hatásairól” – mondta Chester.

Arra a kérdésre, hogy ki hozza meg ezeket a döntéseket, a válasz az volt, hogy a „csatorna vezetője”, mellyel Jeff Zuckerre célzott.

„Úgy vélem erre ott a tanács, ahol így mindannyian megbeszélik, mi hogyan legyen” – mondta, és elterelte a kérdést. 

Azután azt mondta, hogy az új hangsúly egy olyan „pandémiához hasonló történetre fog kerülni, amelyet agyonverhetünk, de elég hosszú az élettartama.”

„A pandémiának most már tuti végleg vége lesz. Addig szorul vissza, hogy már nem lesz elég nagy probléma. Az éghajlatváltozás viszont évekig is eltarthat, így (a CNN) valószínűleg képes lesz eléggé megfejni” – mondta.
 
Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató